Profesorice Perović i Orović predložene za prorektorice Univerziteta Crne Gore

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore razmatraće na sjutrašnjoj sjedici Konsolidovani finansijski plan Univerziteta Crne Gore za 2018. godinu
99 pregleda 1 komentar(a)
Rektorat, Foto: Boris Pejović
Rektorat, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 30.11.2017. 10:25h

Rektor Danilo Nikolić predložio je Upravnom odboru da za prorektore imenuje vanredne profesorice Univerziteta Crne Gore prof. dr Đurđicu Perović i prof. dr Irenu Orović, koje su u prethodnom periodu obavljale rukovodeće funkcije na Univerzitetu.

Prof. dr Đurđica Perović je dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u dva mandata i član Senata Univerziteta Crne Gore. Prethodno je obavljala dužnost prodekana za nastavu i rukovodioca studijskog programa na FTH-u i bila član Vijeća za društvene nauke. Bila je predsjednik sektorske Komisije za turizam, trgovinu i ugostiteljstvo.

Prof. dr Irena Orović je predsjednica Naučnog odbora Senata Univerziteta Crne Gore, a na Elektrotehničkom fakultetu je obavljala poslove rukovodica Računarskog centra i šefa studijskog programa. Od 2011. do 2015. godine bila je potpredsjednica i članica Savjeta za naučnoistraživačku djelatnost pri Ministarstvu nauke. Član je radne grupe za pregovaračko poglavlje 25 – Nauka i istraživanje i član pregovaračkog tima u Briselu za poglavlje - Podrška inovacijama u Crnoj Gori. Dobitnica je nagrade Ministarstva nauke za najuspješniju ženu u nauci u 2012. godini.

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore razmatraće na sjutrašnjoj sjedici Konsolidovani finansijski plan Univerziteta Crne Gore za 2018. godinu, najavljeno je iz tog tijela.

Na sjednici bi trebalo da budu imenovana i dva prorektora Univerziteta Crne Gore.

Bonus video: