Gosti bez maski pušili nargilu u zatvorenom, maloljetnicima služen alkohol

Prema nezvaničnim informacijama, turistički inspektor Andrej Vučeković i službenici Uprave policije su sinoć, tokom kontrole poštovanja mjera za suzbijanje koronavirusa, u podgoričkom lokalu zatekli i maloljetnike koji su u zatvorenom prostoru pušili nargilu, a ispred sebe imali poslužena alkoholna pića

36673 pregleda 260 reakcija 63 komentar(a)
Blind pig, Foto: Čitalac Vijesti
Blind pig, Foto: Čitalac Vijesti

Kafić „Blind pig“ u podgoričkom Siti kvartu sanckcionisan je sinoć zbog kršenja epidemioloških mjera, ali i zbog upotrebe duvanskih proizvoda u unutrašnjosti objekta (nargile) i služenja alkoholnih pića maloljetnicima.

Maloljetne osobe su, prema saznanjima „Vijesti“, nakon završenog inspekcijskog nadzora, privedene u Centar bezbjednosti Podgorica, a pozvani su im i roditelji.

Prema nezvaničnim informacijama, turistički inspektor Andrej Vučeković i službenici Uprave policije su sinoć, tokom kontrole poštovanja mjera za suzbijanje koronavirusa, u podgoričkom lokalu zatekli i maloljetnike koji su u zatvorenom prostoru pušili nargilu, a ispred sebe imali poslužena alkoholna pića.

Zbog toga je inspektor pravnom licu izrekao više sankcija – 2.500 eura zbog nepoštovanja mjera Instituta za javno zdravlje – nenošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru, 600 eura zbog nepoštovanja Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, te 500 eura zbog točenja alkohola maloljetnicima. Izvršni direktor pravnog lica je, zbog točenja alkohola maloljetnim osobama, sankcionisan sa 100 eura, a, kako je navodno sinoć tvrdio, nije bio u objektu, nije mogao da zna da se to dešava, pa tako ni da spriječi kršenje propisa. Kažnjen je i konobar lokala, i to sa 200 eura, jer je maloljetnicima poslužio alkoholna pića.

U prethodnih nekoliko sedmica pojačane su kontrole inspekcija poštovanja epidemioloških mjera za suzbijanje koronavirusa, o čemu Uprava za inspekcijske poslove redovno izvještava javnost.

Bonus video: