Performans "Ne radim nedjeljom" u Budvi: "Vaša radnja je zatvorena, mi putujemo sjutra, izvinite..."

Ovo je prva u nizu akcija NVO "UMPB", kojom na jedan simpatičan način želimo da predstavimo lični odnos između nas i mušterija, mahom turista koji posjećuju naš grad, a koji se stvarao godinama"

14648 pregleda 57 reakcija 54 komentar(a)
Detalj iz Budve, Foto: UMPB
Detalj iz Budve, Foto: UMPB

"Vaša radnja je zatvorena, mi putujemo sjutra, izvinite, Milena i Marko", piše na pamfletima koji su izlijepljeni na buticima u Starom gradu i centru Budve.

Performans "Ne radim nedjeljom" u znak protesta što se nadležni i dalje oglušuju o zahtjeve privrednika da im se dozvoli rad nedjeljom, organizovala je nevladina organizacija (NVO) "Udruženje malih privrednika Budve" (UMPB).

"Ovo je prva u nizu akcija NVO "UMPB", kojom na jedan simpatičan način želimo da predstavimo lični odnos između nas i mušterija, mahom turista koji posjećuju naš grad, a koji se stvarao godinama. Nalazimo se i radimo u gradu koji je prepoznatljiv u cijelom regionu, a i šire, kao kraljica Mediterana, a taj epitet Budva je stekla upravo kroz odnos nas domaćina i turista odnosno posjetitelja. Na ovakav način, želimo da ukažemo na neutemeljenost dijela Zakona o unutrašnjoj trgovini koji izrićito zabranjuje rad nedjeljom i praznicima, a koji je za nas kao glavno turističko mjesto Crne Gore neodrživ u praksi", navodi se u saopštenju NVO UMPB.

Oni su dodali da nijedan turista ili posjetilac Budve ne prepoznaje dane u nedjelji, već on želi da svakim danom uživa u odmoru i ponudi grada u koji je došao.

"Takođe, zelimo da predočimo nadležnim državnim organima neophodnost ukidanja odredbi ovoga Zakona koji se odnose na neradne dane i da predstavimo na štetnost istog, ne samo po pitanju ekonomskih efekata koje valorizuje, već i efekata koji donose lošu sliku našoj turističkoj destinaciji. Sigurni smo da su turisti u Budvi navikli na tretman koji im je Budva, svojom širinom, uvijek davala", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: