Petominutne priče o osećanjima!

Nastavak kolekcije Petominutnih Diznijevih priča

21228 pregleda 1 komentar(a)
Petominutne priče o osećanjima!, Foto: Vijesti online
Petominutne priče o osećanjima!, Foto: Vijesti online

Znamo koliko je u djetinjstvu važno naučiti da prepoznajemo i prihvatamo svoja i tuđa osećanja. Važno je da ih shvatimo i na pravi način izrazimo. Za početak važno je imenovati osećanja od najranijeg uzrasta i kako dijete raste taj rječnik će se bogatiti kao i njihove veštine da emocije prepoznaju i adekvatno izraze. Najbolje se uči kroz igru i čitanje pa tako i naša sledeća knjiga može biti inspiracija I polazište kako bi se djeca upoznala i razmislila o osećanjima kroz koja prolaze junaci.

U prvoj priči koja nosi naziv Stidljivi ježić djeca će se družiti sa zekom Lupkom i njegovim setstrićima. Oni će pokušati da uključe u igru ježića koji je stidljiv i nepovjerljiv. Sigurni smo da je ova situacija jedna od čestih koja se djeci događa u svakodnevnom životu pa će im biti lakše da je razumiju i shvate kako da postupaju kada se budu našli u sličnoj situaciji.

Miki Maus i njegovi prijatelji pripremaju takmičenje talenata. Koliko je teško pripremiti tačku, vježbati i kada ne ide baš najbolje, koliko je važna podrška drugara i šta je na kraju dana najvažnije su teme koje će nametnuti kroz drugu priču.

Zaboravna ribica Dori će nas još jednom podsjetiti koliko je važno prijateljstvo, podrška i zagrljaj u priči Kome treba zagrljaj? Inspirisana crtanim filmom Grad heroja tu je i četvrta priča koja nosi naziv Sreća je zdrava.

Robot Bejmaks koji je programiran da brine o zdravlju djece spoznaje koliko je sreća važna za zdravlje. Princeza Pepeljuga je poželjela da iznenadi svoje prijatelje i goste započinjući novu proljećnu tradiciju, o čemu se radi saznaćete u poslednoj priči ove zanimljive knjige.

Knjige možete poručiti preko www.ntcshop.me

Želimo vam lijepo čitanje i uživanje sa vašim mališanima uz naše knjige!

Bonus video: