"Grupa koja se predstavlja kao crnogorske patriote vrijeđala Amfilohija, psovali pred hramom u Baru"

"Pozivamo sve relevantne društvene činioce: od lokalne samouprave, preko policije do političkih partija da preduzmu aktivnosti i radnje iz svoje nadležnosti da se ovakve stvari ne bi ponavljale, s obzirom da izazivaju ozbiljno uznemirenje i provociraju moguće neželjene reakcije"

20146 pregleda 61 reakcija 61 komentar(a)
Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru, Foto: Screenshot/Youtube
Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru, Foto: Screenshot/Youtube

Grupa građana, koji se predstavljaju kao crnogorske patriote, koja protestuje posljednjih nedjelja, sinoć je na izuzetno nepristojan način, koji ne priliči nikome, a osobito ne Crnogorcima, skandirala prolazeći pored hrama Svetog Jovana Vladimira u Baru, vrijeđajući blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija i uzvikujući i druge neprimjerene uvrede, saopšteno je danas iz Pravoslavne crkvene opštine Bar.

"Čini nam se prosto nevjerovatnim da neko ima potrebu da se tako ponaša pred bogomoljom, bez obzira koje je vjere i nacije. Još nevjerovatnije je da neko dođe iz drugog grada u Bar i psuje pred svetinjom koju poštuje i posjećuje ogromna većina pravoslavnih vjernika grada Bara, ali i Barani drugih vjeroispovijesti", ističe se u saopštenju Pravoslavne crkvene opštine Bar.

Iz Pravoslavne crkvene opštine Bar su dodali da ne sporeći pravo nijednom građaninu da slobodno izražava svoja opredjeljenja, ne misle da je dobar put za očuvanje građanskog jedinstva i napretka Crne Gore, da iko ikoga grubo vrijeđa nesumnjivo šireći time vjersku i nacionalnu netrpeljivost.

"Pozivamo sve relevantne društvene činioce: od lokalne samouprave, preko policije do političkih partija da preduzmu aktivnosti i radnje iz svoje nadležnosti da se ovakve stvari ne bi ponavljale, s obzirom da izazivaju ozbiljno uznemirenje i provociraju moguće neželjene reakcije. Molimo se Bogu da sve građane Crne Gore prosvijetli svojom ljubavlju ne bi li naučili da prihvataju međusobne razlike i žive u miru, baš onako kako su to Barani činili vjekovima", zaključuje se u saopštenju Pravoslavne crkvene opštine Bar..

Bonus video: