Stotinjak Kolašinaca dalo krv

“Moramo pohvaliti i veliki broj momaka i djevojaka, koji prvi put daju krv. Zahvalnost dugujemo i porodicama koje se redovno odazivaju našim akcijama. Djeca slijede roditelje. Među redovnim učesnicima u našim akcijama su majka i ćerka, Snežana i Martina Labović, otac i sin - Mišo i Dušan Rondović i Zoran i Dragan Šekularac...“

1868 pregleda 30 reakcija 2 komentar(a)
Detalj sa akcije, Foto: CK Kolašin
Detalj sa akcije, Foto: CK Kolašin

Akciji dobrovoljnog davanja krvi odozavalo se tokom minulog vikenda oko 100 Kolašinki i Kolašinaca.

Dobrovoljno davanje krvi organizovao je, kao i obično, Crveni krst, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi. To je jedna od aktivnosti u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog krsta.

“Naši sugrađani su kao i tokom svih prethodnih akcija i godina pokazali veliku humanost. Ovog puta se, na iznenađenje svih nas, odazvalo gotovo 100 Kolašinaca i par građana iz drugih gradova Crne Gore. Iznenađenje nijesu krili ni predstavnici Zavoda za transfuziju krvi. Oni kažu da način ishrane, kvalitet vazduha, nadmorska visina... ovog područja garantuju da, narodski rečeno, ‘imamo dobru krv’”, kažu u kolašinskom CK.

Krv je, između ostalih, dalo 20 zaposlenih, zajedno sa direktorom, firme “Keker” i članovi NVO Bratstvo stupovi. Takođe, i mnogo mladih, ali i čitave kolašinske porodice.

“Moramo pohvaliti i veliki broj momaka i djevojaka, koji prvi put daju krv. Zahvalnost dugujemo i porodicama koje se redovno odazivaju našim akcijama. Djeca slijede roditelje. Među redovnim učesnicima u našim akcijama su majka i ćerka, Snežana i Martina Labović, otac i sin - Mišo i Dušan Rondović i Zoran i Dragan Šekularac...“, kažu u CK.

Najvljuju sljedeću akciju za novembar, u okviru obilježavanja Dana Crvenog krsta.

Bonus video: