Mitropolija: Nadležne institucije da sankcionišu one koji pod plaštom svetkovanja budu pravili incidente

Iz Mitropolije su pozvali sve vjerujuće hrišćane i ljude dobre volje da dolazeće praznike, crkvene ili građanske, provedu u miru i bratskoj ljubavi

19000 pregleda 286 reakcija 29 komentar(a)
Sjedište MCP, Foto: Shutterstock
Sjedište MCP, Foto: Shutterstock

Očekujemo od nadležnih institucija da pojačaju svoju pažnju prema održavanju javnog reda i mira, i da one koji pod plaštom svetkovanja budu pravili bilo kakve incidente, ma sa koje strane oni dolazili, budu blagovremeno i na pravi način sankcionisani, saopšteno je danas iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

Iz MCP su pozvali "vjerujuće hrišćane i sve ljude dobre volje da u ovim danima kada Crkva 40-dnevno proslavlja Vaskrsenje Hristovo, a i kada država obilježava datume vezane za istoriju političkih i građanskih zbivanja, da svaku svečanost, crkvenu ili građansku, provedu u miru i bratskoj ljubavi."

"Nijesu nam ni od kakve koristi insistiranje na razlikama, međusobne provokacije i slavlja koja će vrijeđati nesistomišljenike. Isto tako, ne činimo Bogu službu ako na eventualne provokacije i nepromišljene uvrede odgovaramo istom mjerom. Božiji blagoslov je u međusobnom trpljenju i činjenju jedni drugima što veće časti. Ako se tako budemo vladali bićemo prava djeca Božija i blagosloveni Božiji narod", zaključili su iz MCP.

Bonus video: