"Nije tačno da se Čelebić ponašao u maniru aktera filma Živka Nikolića i policijski odsječno i nefleksibilno"

"Savjet za građansku kontrolu rada policije je zbog interesa javnosti prihvatio učešće, a organizatore pohvalio zbog podsticanja dijaloga kako bi se zainteresovane strane bolje razumjele pa zato i ne stoji ocjena novinara Lukovića da se predstavnik Savjeta pokazao u svijetlu kojim ga prikazuje"

5507 pregleda 0 komentar(a)
Čelebić, Foto: Savjet za građansku kontrolu rada policije
Čelebić, Foto: Savjet za građansku kontrolu rada policije

Nije tačno da se predstavnik Savjeta za građansku kontrolu rada policije Zoran Čelebić ponašao "u maniru aktera filmova Živka Nikolića" i "policijski odsječno i nefleksibilno" već je jasno ukazao da kada postoji dilema oko prevazilaženja određenog tradicionalističkog nasljeđa, onda nema drugačijeg i boljeg puta nego da se u svakoj situaciji omogući i osigura vladavina prava i dosljedna primjena zakona, saopšteno je danas iz Savjeta za građansku kontrolu rada policije.

Oni su reagovali na tekst "Okrugli sto o problemu "gađanja kokota": Sa kojim namjerama se pokušava ukinuti vjekovni običaj?" koji je objavljen 16. maja na Portalu Vijesti.

"U tekstu novinara Siniše Lukovića pominje se Savjet za građansku kontrolu rada policije i njegov predsjednik Zoran Čelebić čije je učešće na okruglom stolu na temu “15. maj 1654. godine i očuvanje peraškog viševjekovnog običaja Gađanje kokota” predstavljeno na površan, nerazumljiv i neprofesionalan način zbog čega su čitaoci “Vijesti” ostali uskraćeni za predstavljene činjenice. Savjet za građansku kontrolu rada policije je zbog interesa javnosti prihvatio učešće, a organizatore pohvalio zbog podsticanja dijaloga kako bi se zainteresovane strane bolje razumjele pa zato i ne stoji ocjena novinara Lukovića da se predstavnik Savjeta pokazao u svijetlu kojim ga prikazuje", navodi se u saopštenju Savjeta.

Odgovor novinara Vijesti Siniše Lukovića sjutra na Portalu Vijesti.

Bonus video: