Radulović: Polovina Interne klinike oslobođena kovid pacijenata, u toku pripreme da se kardiologiji vrati pun kapacitet

Govoreći o normalizaciji rada KCCG, posebno polikliničkog dijela koji je mjesecima bio zatvoren, kaže da je započela još 11. januara. "To je bio period kada smo imali 12.000 zaraženih, a poliklinički dio bio je zatvoren i kada smo imali deset puta manje zaraženih", kazala je Radulović

13550 pregleda 2 komentar(a)
Radulović, Foto: Printscreen YouTube
Radulović, Foto: Printscreen YouTube

Zatvoren je takozvani "Kovid II" dio bolnice, tako da je polovina Interne klinike oslobođena od kovid pacijenata. U toku je pripreme da se Kardiološka klinika vrati u prethodnu poziciju i samim tim vrati svoj puni kapacitet, kazala je direktorica Kliničkog centra Crne Gore Ljiljana Radulović gostujući u emisiji "Reflektor" na Televiziji "Vijesti".

Kako je kazala, na liječenju od koronavirusa se nalazi 36 pacijenata, te je ocijenila da je danas situacija značajno drugačija u odnosu na period prije šest mjeseci.

Govoreći o normalizaciji rada KCCG, posebno polikliničkog dijela koji je mjesecima bio zatvoren, kaže da je započela još 11. januara.

"To je bio period kada smo imali 12.000 zaraženih, a poliklinički dio bio je zatvoren i kada smo imali deset puta manje zaraženih", kazala je Radulović.

Imali su više od 40.000 zaostalih pregleda, pa su odlučili da otvore cijelu Polikliniku, a radili su dvostruko više kako bi nadoknadili pacijente koji su bili zaostali, te one sa redovnim terminom pregleda.

Klinički centar je dijelom i dalje u kovid režimu, ali se polako vraćaju normalizaciji rada.

"Prvi put imamo Infektivnu kliniku na tlu Crne Gore koja, sa pola kapaciteta, već 10 dana liječi hospitalno i pacijente koji nisu oboljeli od kovida-19", istakla je Radulović.

Dodala je da je Klinika za ortopodiju počela sa listom od oko 150 pacijenata da operiše i pacijente koji nemaju koronavirus.

Ova klinika bila je "čista" kovid ortopedija.

"Svi ortopedski pacijenti bili su upućivani u Risan. Nadam se i da će neurohirurgija u naredne dvije sedmice makar dijelom da se vrati u normalnu poziciju", kazala je Radulović.

Bonus video: