Nova uprava, stari problemi za taksiste

“Ne znam na osnovu kojih kriterijuma samo privredna društva mogu učestvovati, tvrdimo da to nije po zakonu. Dakle, nastavlja se ista politika kao i prethodnog menadžmenta”, dodao je Pajović

2985 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Borko Ždero
Foto: Borko Ždero

Podgorički taksisti, koji se se sporili sa starim rukovodstvom Aerodroma Podgorica, ogorčeni su i nastupom novog menadžmenta jer, kako tvrde, nastavljaju sa diskriminacijom.

“Bili smo na sastanku sa novim menadžmentom, gdje nam je saopšteno isto što su govorili i prethodni rukovodioci - da imaju ugovore sa dvije firme od 2018. godine. Rečeno nam je da će biti tender, ali na koji će isključivo moći da se jave privredna društva”, istakao je taksista Goran Pajović.

On je kazao da to znači da njegove kolege i on, preduzetnici, opet ne mogu da učestvuju na tenderu za taksi stajališta na aerodromu u Podgorici.

“Ne znam na osnovu kojih kriterijuma samo privredna društva mogu učestvovati, tvrdimo da to nije po zakonu. Dakle, nastavlja se ista politika kao i prethodnog menadžmenta”, dodao je Pajović.

On je ponovio da traže da nadležni iz tog preduzeća objave svu dokumentaciju za koju tvrde da je po Zakonu, a tiče se zakupa taksi mjesta, a da će, ukoliko to ne učine, za nekoliko dana početi sa radom na toj lokaciji.

Kako je kazao, kolege, njegov otac i on, su “protjerani sa stajališta na podgoričkom aerodromu mimo zakona”.

“Licencirani sam taksista, par godina sam radio na aerodromu, dok mi je otac poslovao skoro 30 godina. Plaćali smo zakup, nas 16 taksista svake godine po 18.200 eura. Za deset godina smo platili skoro 200.000 eura na žiro-račun Aerodroma, pitamo gdje je taj novac”, kazao je Pajović.

Pajović je istakao da “Royal” i “Lider” taksi rade na aerodromu pet, šest godina, a da im se po Zakonu ne može preko aneksa ugovora produžavati period za rad, odnosno da mora biti raspisan javni poziv.

Međutim, iz ranije uprave Aerodroma Crne Gore “Vijestima” je saopšteno da su zaključili anekse sa “Royal plus” i “Lider taxi” “koji proizvode pravno dejstvo od 4. aprila”, a ističu za godinu dana.

B.Ž.

Taksisti tvrde da je mimo zakona to što za zakup taksi stajališta ispred aerodroma u Podgorici mogu da konkurišu

samo privredna društva

Bonus video: