Srcem za Sofiju: Nikšićani prikupljaju pomoć za malu sugrađanku

Za Sofijino liječenje u novosadskoj klinici “Vukov centar” i presađivanje matičnih ćelija u bolnici “Liv hospital” u Turskoj, potrebno je 40 hiljada eura
66 pregleda 1 komentar(a)
Sofija Šušić, Foto: Privatna arhiva
Sofija Šušić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.11.2017. 12:58h

Humanitarne akcije za pomoć četvorogodišnjoj Nikšićanki Sofiji Šušić, koja boluje od izuzetno rijetkog oboljenja u razvoju mozga – lisencefalije, se nastavljaju.

Popularni dječji zabavljač Radojica Stanković, poznatiji kao Šanta Panta, 2.decembra na “Sceni 213”, hotela “Jugoslavija”, organizuje humanitarnu predstavu, a sve ulaznice su, zahvaljujući brojnim sponzorima koji su otkupili komplete karata, već rasprodate.

Noć ranije u gastro baru Central perk biće organizovana degustacija specijaliteta, gdje će hranu spremati poznati kuvari, a posjetioci će moći da ostave prilof koji će biti namijenjen hrabroj Sofiji. NVO “Izvor života” 3.decembra, u saradnji sa hotelom “Sokoline”, u istoimenom hotelu organizuje humanitarnu večeru “Srcem za Sofiju”. Goste će zabavljati Nina Žižić, Anđela Bogdanović i Sanja Hajduković, a večera sa pićem je 15 eura (deset eura ide u fond za Sofijino liječenje).

Za Sofijino liječenje u novosadskoj klinici “Vukov centar” i presađivanje matičnih ćelija u bolnici “Liv hospital” u Turskoj, potrebno je 40 hiljada eura. Do sada je prikupljeno nešto preko 30 hiljada.

Sofija se još bori i sa Westovim sindromom koji spada u najteže oblike epilepsije, ne može samostalno da sjedi, još uvijek ne govori, ali roditelji ne prestaju sa borbom da njihova djevojčica uz naporan rad, rehabilitacije i tretmane napravi prvi korak.

Sofiji možete pomoći tako što ćete ukucati 14 i poslati SMS na 14543, kao i uplatom na žiro račun 520-14661-33 ili devizni račun 520042000000864379.

Bonus video: