Vakcinisala se crnogorska vaterpolo reprezentacija

Na vakcinaciju došao cijeli stručni štab, kao i igrači koji su trenutno u Crnoj Gori

15727 pregleda 182 reakcija 15 komentar(a)
Foto: Ministarstvo zdravlja
Foto: Ministarstvo zdravlja

Crnogorska vaterpolo reprezentacija vakcinisina je danas prvom dozom vakcine protiv Kovida-19 u Domu zdravlja u Kotoru.

Selektor Vladimir Gojković uputio je zahvalnost Institutu za javno zdravlje i kotorskom Domu zdravlja. "Ovo treba svi da uradimo i da se što prije zaštitimo, da nastavimo sa normalnim životom", kazao je on.

Šef medicinskog tima i doktor reprezentacije Vladimir Dedović kazao je da je vaterpolo reprezentacija još jednom pokazala da se ponaša društveno odgovorno i da vjeruje medicinskom timu i medicini.

Kazao je da je danas na vakcinaciju došao cijeli stručni štab, kao i igrači koji su trenutno u Crnoj Gori.

Reprezentativac Dušan Matković zahvalio je ljekarskom timu Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore i Ministarstvu zdravlja što su im omogućili da se vakcinišu, i pripreme za Olimpijske igre sprovedu na što normalniji način.

Direktor kotorskog Doma zdravlja dr Igor Kumburović kazao je da je, od početka vakcinacije u Kotoru, do sada je vakcinisano više od 6.200 građana, odnosno oko 34 odsto punoljetnih. "Revakcinisano je oko 2.200 sugrađana, što predstavlja nekih 12 odsto," dodao je Kumburović i poručio građanima da ne oklijevaju, da se vakcinišu, i iskoriste povoljnu epidemiološku situaciju i dostupnost vakcina.

Bonus video: