"Komšo" još u tenderskoj proceduri

“Ideja je da im omogućimo da se, u širem centru Podgorice, besplatno prebace do neke od institucija Glavnog grada, pošte, prodavnice, apoteke, doma zdravlja... Vodimo brigu o njihovom kućnom budžetu i čuvamo životu sredinu”, naveo je Vuković

3861 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Luka Zekovic
Foto: Luka Zekovic

Gradska uprava Podgorice još nije kupila električno vozilo za prevoz starijih sugrađana, koje je gradonačelnik Ivan Vuković nazvao “Komšo”, a u toku je tenderska procedura za nabavku.

“Električno vozilo još uvijek nije kupljeno i u toku je tenderska procedura za njegovu nabavku. Nakon sprovedene tenderske procedure, rok za isporuku vozila je maksimalno 90 dana od dana zaključivanja ugovora”, naveli su iz Glavnog grada “Vijestima”.

Gradonačelnik Vuković je u februaru najavio da je gradska uprava odlučila da ove godine nabavi jedno električno vozilo za prevoz starijih sugrađana.

“Ideja je da im omogućimo da se, u širem centru Podgorice (ukoliko se ispostavi da postoji interesovanje, servis bismo iduće godine proširili i na druge djelove grada), besplatno prebace do neke od institucija Glavnog grada, pošte, prodavnice, apoteke, doma zdravlja... Vodimo brigu o njihovom kućnom budžetu i čuvamo životu sredinu”, naveo je Vuković.

Podsjetio je da u Ljubljani već godinama postoji sličan servis.

“Zove se ‘Kavalir’. I nije da se isto ime ne bi moglo iskoristiti i kod nas, imajući u vidu da su Podgoričani poznati kao veliki kavaljeri, ali nam se čini da ‘Komšo’ više odgovara podgoričkom duhu”, naveo je gradonačelnik.

Iz Glavnog grada su “Vijestima” odgovorili da će lokacije, odnosno saobraćajnice kojima će se vozilo kretati biti defiisane u narednom periodu.

“Kapacitet vozila je za 6 odraslih osoba, tako da će električno vozilo moći istovremeno da prevozi najviše 5 putnika, a o svim ostalim detaljima blagoremeno ćemo upoznati javnost”.

Međutim, ranije su iz Glavnog grada trebalo bi bude na raspolaganju onima kojima je namijenjeno sredinom proljeća ili početkom ljeta. Tada je pojašnjeno je da bi početna tačka bila Trg nezavisnosti kod Gradskog parlamenta, druga u Ulici Vuka Karadžića, zatim kod Doma zdravlja Nova varoš, Centra za socijalni rad, Fonda za zdravstveno osiguranje, Fonda PIO. B. Ž.

Bonus video: