Nikšić: Uručene nagrade učesnicima Viral hakatona

Organizator Viral hakatona je Inovaciono preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis, a generalni pokrovitelj Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi

2101 pregleda 0 komentar(a)
1.mjesto, Foto: Svetlana Mandić
1.mjesto, Foto: Svetlana Mandić

Pobjednik prvog Viral hakatona u Crnoj Gori, studentskog takmičenja fokusiranog na kreiranje i razvoj tehničkih i tehnoloških rješenja za potrebe sektora poljoprivrede, je tim GoDigital kome je pripala novčana nagrada u iznosu od 2.500 eura. To je jednoglasno odlučila stručna komisija. Drugo mjesto i hiljadu eura pripalo je Demetri, dok je trećeplasirani tim Mechanic Crops osvojio 500 eura. Članovi tima Perfect H2O zauzeli su četvrtu poziciju i oni su za rad i zalaganje nagrađeni sa 250 eura.

Poziv za učešće na Viral hakaton upućen je visokoškolcima sa poljoprivrednih i fakulteta za informacione tehnologije, a izabrani kandidati, bili su podjeljeni u četiri tima. Oni su tokom 48 sati trajanja programa imali zadatak da kreiraju rješenja koja se odnose na mjerenje učinkovitosti radne snage i optimizaciju sistema navodnjavanja, uključujući specifičnosti pojedinih biljnih vrsta.

Organizator Viral hakatona je Inovaciono preduzetnički centar (IPC) Tehnopolis, a generalni pokrovitelj Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj u jugoistočnoj Evropi.

Bonus video: