Učenici Medrese "Mehmed Fatih" pružili podršku narodu Palestine

Oni su noseći zastave Palestine i Crne Gore i puštanjem 230 balona u nebo
koje simbolizuju 230 palestinskih žrtava nastradalih od 10. maja , pozvali
na zaustavljanje agresije koju već danima sprovodi izraelska vojska u
pojasu Gaze

4626 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Agencija Anadolija
Foto: Agencija Anadolija

Učenici Medrese "Mehmed Fatih" iz Podgorice organizovali su performans, kako bi ukazali javnosti na stradanje civila u Palestini, ali i pozvali na mir.

Oni su noseći zastave Palestine i Crne Gore i puštanjem 230 balona u nebo koje simbolizuju 230 palestinskih žrtava nastradalih od 10. maja , pozvali na zaustavljanje agresije koju već danima sprovodi izraelska vojska u pojasu Gaze.

"Osjećamo solidarnost sa narodom Palestine, izražavamo tugu zbog ljudskih gubitaka i iskreno saosjećamo sa porodicama žrtava Palestine" poruka je učenika.

protest podrške
foto: Agencija Anadolija

"Danas podižemo glas za očuvanje ljudskih prava i sloboda koji su zagarantovani svakom čovjeku, pa i narodu Palestine“, kazao je jedan od učenika Hamza Murić.

Direktor ove škole Amer Šukurica je istakao da su danas, dan uoči 15 godina nezavisnosti Crne Gore, željeli da na simboličan način pošaljemo poruku mira i solidarnosti, da i palestinski narod koji već duži niz godina traga i vapi za slobodom i svojim osnovnim ljudski pravima, steknu i dobiju to pravo, jer je kako kaže, Crna Gora slobodna zemlja čiji građani uživaju slobode.

protest podrške
foto: Agencija Anadolija

"Željeli smo da pored molitvi i dova koje upućujemo, na simboličan način, puštanjem balona u nebo pošaljemo poruku da se solidarišemo sa napaćenim palestinskim narodom, da se djeca koja su srednjoškolci, koja pohađaju ovu školu, solidarišu sa svojim vršnjacima kojima je već duži niz godina, možemo reći nekoliko desetljeća, uskraćeno osnovno pravo, pravo na život, pravo na bezbrižno djetinjstvo i pravo na obrazovanje", kazao je on.

Bonus video: