Sječa kadrova Force, čeka se Upravna inspekcija

Pola godine uoči redovnih lokalnih izbora, predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović oduzeo sve funkcije bivšim koalicionim partnerima i na njihova mjesta imenovao funkcionere DPS-a, DP-a, DUA, SD-a i BS-a

7451 pregleda 3 komentar(a)

Predsjednik opštine Ulcinj Aleksandar Dabović smijenio je početkom sedmice kadrove Force sa rukovodećih opštinskih funkcija i na njihova mjesta imenovao funkcionere vladajuće koalicije (DPS, DP, DUA, SD i BS), potvrđeno je “Vijestima” iz Force.

Iz te partije, koja je u februaru nakon tri godine napustila vladajuću koaliciju u Ulcinju, tvrde da će zadnju riječ imati Upravna inspekcija.

Dabović je smijenio menadžera Opštine Nazmi Sulu i sekretare za prostorno planiranje i održivi razvoj i komunalne djelatnosti, Mehmeda Milu i Mustafu Goranu. Na njihova mjesta, postavljeni su kadrovi SD i DUA. Očekuje se da uskoro i kadar DPS-a bude imenovan na mjesto direktora Vodovoda, umjesto Fuada Hadžibetija iz Force.

Smjena kadrova Force u narednim danima, kako saznajemo, može se očekivati i u Agenciji za izgradnju i razvoj, Radio Televiziji Ulcinj, ali i u sektoru informacionog sistema, koji je u okviru kabineta predsjednika Dabovića.

Time bi nova većina, pola godine uoči redovnih lokalnih izbora, uz raniju ostavku predsjednika SO Ilira Čapunija i smjenu njegovog sekretara Ardita Ceke, zaokružila kadrovski obračun sa bivšim koalicionim partnerom nakon februarskog razlaza.

Čapuni je kazao “Vijestima” da je očigledno “da nova većina ne mari za zakone i zakonitost rada Opštine čim pokušava da imenuju lica koja ne ispunjavaju zakonske uslove za poslove i radna mjesta na koja će biti postavljeni“. On tvrdi da se takvim postupcima politizuje čitava lokalna administarcija.

“Činjenica da za ključne resore lokalne uprave nemaju kadrove koji ispunjavaju uslove, dovoljno govori o kvalitetu koji taj politički blok nudi građanima. Očekuje se da Upravna inspekcija ustanovi nezakonitost takvih postupaka“, kazao je Čapuni.

Forca je u februaru, nakon sve češćih neslaganja i sukoba, prije svega sa ulcinjskim DPS-om, odlučila da napusti široku koaliciju koju je kreirala centrala Đukanovićeve partije iz Podgorice.

Iz partije Nazifa Cungua tada su ocijenili da su prijevremeni izbori najbolje rješenje za izalazak iz institucionalne krize, napominjući “da tokom rukovođenja opštinom, uz svesrdnu pomoć i podršku svih grana vlasti u Podgorici, nije ostvareno obećanje sa lokalnih izbora 2018, da bez DPS-a na čelu, nema razvoja grada“.

Bonus video: