Upis u vrtiće od srijede

Iz Ministarstva su rekli da roditelji djece koja se prvi put upisuju u ustanovu, ili su bila ispisana iz predškolske ustanove, tokom školske 2020/2021. godine prijavu za upis će podnositi elektronskim putem na adresu www.upisi.edu.me

10078 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U Crnoj Gori će u srijedu početi upis djece u predškolske javne ustanove za školsku 2021/2022. godinu i trajaće 15 dana, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Iz tog Vladinog resora kazali su da će od srijede biti aktivan portal www.upisi.edu.me za upis djece predškolskog uzrasta u jaslice i vrtiće.

Osim elektronskog načina, kako su istakli, djecu je moguće upisati i neposredno u ustanovi.

“Zbog cjelokupne situacije sa pandemijom koronavirusa Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, apeluje na roditelje da, zbog bezbjednosti javnog zdravlja, upis, ukoliko su u mogućnosti, obavljaju elektronskim putem”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su rekli da roditelji djece koja se prvi put upisuju u ustanovu, ili su bila ispisana iz predškolske ustanove, tokom školske 2020/2021. godine prijavu za upis će podnositi elektronskim putem na adresu www.upisi.edu.me.

"E-upis u vrtiće obavlja se na istoj adresi kao i upis u osnovne škole i roditelji će proceduru moći da obave bez čekanja u redovima i dolaska u ustanovu", kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, upisom matičnog broja djeteta povlači se veliki broj podataka.

"Tako da nema potrebe za izvodom iz matične knjige rođenih, ali ni potvrdom centara za socijalni rad", istakli su iz Ministarstva.

Prema njihovim riječima, djeca koja su 2020/2021. godine pohađala programe predškolskog vaspitanja i obrazovanja smatraće se upisanim od 1. septembra ove godine.Iz Ministarstva su kazali da će ugovori o boravku i ishrani djece biti sklapani početkom nove školske godine.

Bonus video: