Nikšić: U Župi ove godine aktivnosti nije falilo

"Opština Nikšić uvidjela je stvarne probleme u MZ Župa nikšićka i konačno je rješila da probleme rješava na dobrobit mještana Župe", kazao je Radulović
83 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2017. 12:47h

Predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović sa saradnicima obišao je infrastrukturne objekte u Mjesnoj zajednici Župa na kojima se izvode radovi, u skladu sa postignutim dogovorom Savjeta te MZ i lokalne uprave.

Kao prioritet radova iz Savjeta MZ su istakli izgradnju potpornog zida na mostu u mjestu Krstovače, što je lokalna uprava i uradila, a vrijednost radova je 8.340 eura.

“Ovaj potporni zid je bio potpuno porušen i prijetila je velika opasnost da dođe do saobraćajnih nezgoda, tako da smo u dogovoru sa Mjesnom zajednicom njegovu sanaciju odredili kao prvi prioritet. Posao je priveden kraju i postavljanjem asfalta nadam se da smo riješili nemali problem”, kazao je Grbović.

Prema njegovim riječima urađena je i sanacija krova na Domu u selu Miolje Polje, u kome se nalazi ambulanta, a vrijednost radova je 7.755 eura. Danas počinju radovi na asfaltiranju tri kilometra puteva po župskim selima, a asfaltiranje će biti nastavljeno istom dinamikom i naredne tri godine. Izvršena je i rekonstrukcija mosta na Gračanici, dugog 14 metara, u naselju Rubeža, a prema riječima Grbovića vrijednost tih radova je 8.184 eura.

Prema riječima predsjednika MZ Dragoljuba Radulovića u Župi je ove godine bilo “izuzetno aktivno“ i uradilo se dosta na poboljšanju uslova života, a nada se da će se tom dinamikom nastaviti i naredne godine.

"Opština Nikšić uvidjela je stvarne probleme u MZ Župa nikšićka i konačno je rješila da probleme rješava na dobrobit mještana Župe. Ne tražimo mi ništa 'mimo svijeta' već samo osnovne uslove za život. To je prije svega putna infrastruktura koja nije u zadovoljavajućem stanju“, kazao je Radulović.

Podsjetio je da su odrađeni značajni radovi na vodosnabdijevanju na vodoizvorištu Blace, gdje je počela granja bazena od 360 kubika, kao da će sa Opštinom vidjeti mogućnosti i da se riješi pitanje vodosnabdijevanja Zagrada, Oblatna i dijela Kuta.

Galerija

Bonus video: