SDP traži 700.000 eura za Kolašin

SDP traži da država opredijeli 300.000 eura za rekonstrukciju Ulice Boška Rašovića i 400.000 za izgradnju sportske infrastrukture za potrebe realizacije Međuopštinskih omladinskih sportskih igara

5441 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Poslanici Socijaldemokratske partije (SDP) amandmanom na predlog Zakona o budžetu Crne Gore, tražili su da država opredijeli 300.000 eura za rekonstrukciju Ulice Boška Rašovića u Kolašinu i 400.000 za izgradnju sportske infrastrukture za potrebe realizacije Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI) u tom gradu.

Poslanici SDP-a su obrazlažili da je Opština Kolašin izradila glavni projekat i obezbijedila polovinu novca za rekonstrukciju ulice, a da za izgradnju sportske infrastrukture za potrebe MOSI građevinski skoro ništa nije uradila.

“Sprovedeni su radovi na pripremi tehničke dokumentacije u cilju pripreme infrastrukture koja je neophodna za održavanje te manifestacije, a koja je potrebna i za lokalne sportske klubove i razvoj sportskog turizma. Urađeno je idejno rješenje, a glavni projekat i revizija istog su pri kraju. Opredijeljena su i sredstva u iznosu od 200.000 eura, što nije dovoljno”, piše u obrazloženju. Država je ranije pomagala opštine koje bile domaćini MOSI.

Bonus video: