Opština Tivat: Više prekršajnih naloga zbog nelegalnog odlaganja otpada i nepravilnosti

"Zatekli su teretno motorno vozilo u vlasništvu preduzeća „Texmontoil“ iz Kotora, kojim se vršilo nelegalno odlaganje komunalnog i drugog otpada, tačnije odlaganje otpada van mjesta predviđenog za tu namjenu"

2621 pregleda 1 komentar(a)
Odlaganje zemlje i otpada, Foto: Opština Tivat
Odlaganje zemlje i otpada, Foto: Opština Tivat

Službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat proteklih dana sprovodili su redovne aktivnosti, te izdali više prekršajnih naloga i to zbog nelegalnog odlaganja otpada i nepravilnosti utvrđenih prilikom kontrole javnog prevoza putnika na tivatskom Aerodromu.

Kako je saopšteno iz Opštine, u blizini kružnog toka, na putu za Krtole, službenici Sekretarijata zatekli su teretno motorno vozilo u vlasništvu preduzeća „Texmontoil“ iz Kotora, kojim se vršilo nelegalno odlaganje komunalnog i drugog otpada, tačnije odlaganje otpada van mjesta predviđenog za tu namjenu. U ovom slučaju izdata su dva prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 2.000 eura.

Ovaj organ lokalne uprave svakodnevno vrši kontrolu javnog prevoza putnika na Aerodromu Tivat. Prilikom jedne od posljednjih kontrola, inspektor za saobraćaj konstatovao je nepravilnost u obavljanju djelatnosti firme „Ancora“ po osnovu Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju. Tom prilikom, inspektor je izdao prekršajni nalog u iznosu od 1.000 eura.

Bonus video: