Prijetnje Bursaću, Šukoviću i Anteni M: "Bombu ću vam tamo bačiti"

"Hoću da vjerujem kako će instrumenti pravne države odraditi svoj posao. Bez toga, mi novinari samo smo glineni golubovi u streljani”, kazao je Bursać

24064 pregleda 375 reakcija 69 komentar(a)
Bursać, Foto: Arhiva
Bursać, Foto: Arhiva

Novinar i kolumnista Dragan Bursać dobio je prijetnju smrću putem interneta.

Prijetnja je stigla sa naloga osobe koja se predstavlja kao Marko Aprcović, koji je potom prijetio i glavnom i odgovornom uredniku Antena M Darku Šukoviću i redakciji tog radija.

"I ti si na spisku Šukoviću. Čisto da znaš. Samo ću tebe da kidnapujem i mučim satima. Bombu ću vam tamo bačiti. Marko Aprcović, glavom i bradom", napisao je Aprcović u poruci na Facebooku koju je Antena M objavila.

“Ja sam mrtav ozbiljan, ubiću te priviriš li ikad u CG” “Metak u glavu, pozdrav”, stoji u poruci koja je stigla Bursaću.

Bursać je u izjavi za Radiosarajevo.ba potvrdio da mu je prijećeno.

“Zaprepastila me je otvorenost i namjera i odlučnost osobe moja stoji iza ovog profila. Zaista ne znam o kakvom profilu ličnosti se radi, što u krajnjoj instanci i nije moj posao. Napad ću prijaviti MUP-u, Udruženju novinara BiH i crnogorskim kolegama. Naravno, nastavljam sa radom, ali ovakva sloboda ljudi koji bi oduzimali živote je indikativna. To nije samo stav pojedinca, to je rezultat toksične sredine u kojoj uzrastaju ovakvi. Hoću na koncu da se zahvalim svim kolegama i dobrim ljudima na podršci i hoću da vjerujem kako će instrumenti pravne države odraditi svoj posao. Bez toga, mi novinari samo smo glineni golubovi u streljani”, kazao je Bursać.

Bonus video: