Za ljepšu Hercegovačku skoro 400.000 eura

Prvi dio Hercegovačke ulice rekonstruisan je za vrijeme mandata gradonačelnika Miomira Mugoše 2001. godine, kada su uklonjene stoljetne lipe koje su krasile taj dio Mirkove varoši, da bi bile ugrađene granitne ploče, koje su nedugo nakon toga počele da propadaju

4216 pregleda 7 komentar(a)
Granitne ploče u Hercegovačkoj ulici, Foto: Boris Pejović
Granitne ploče u Hercegovačkoj ulici, Foto: Boris Pejović

Ponuda kompanije “Civil Engineer” iz Podgorice izabrana je kao najpovoljnija za rekonstrukciju Hercegovačke ulice u Podgorici, od Ulice slobode do Ulice Marka Miljanova.

Ugovor sa tom firmom treba da bude potpisan, a rekonstrukciju ulice su ponudili da urade za 391.351 euro.

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice raspisala je tender 29. decembra prošle godine, a procijenjena vrijednost radova je bila 430.000 eura.

Osim “Civil Engineer” ponudu vrijednu 418.731 euro je dostavila “Indel Inženjering”, “Eko reciklaža” i “Permonte” su za radove nudili 428 302, a “Ilija Novaković ICO” su dostavili da bi rekonstrukciju odradili za 437 873 eura.

Kako se navodi u dokumentaciji, predviđena je, između ostalog, izrada trotoara sa popločavanjem kamenim oblutkom u cementnom malteru...

Predviđeno je da bude odrađena atmosferska kanalizacija, vodovod, struja, telekomunikaciona infrastruktura.

Ako izvođač, kako se navodi, bez krivice naručioca ne završi radove koji su predmet ovog ugovora u ugovorenom roku, dužan je da plati kaznu.

Rok izvršenja ugovora je 180 dana računajući od dana uvođenja izvođača u posao.

Prvi dio Hercegovačke ulice rekonstruisan je za vrijeme mandata gradonačelnika Miomira Mugoše 2001. godine, kada su uklonjene stoljetne lipe koje su krasile taj dio Mirkove varoši, da bi bile ugrađene granitne ploče, koje su nedugo nakon toga počele da propadaju.

Gradske vlasti su 2016, nakon 15 godina od sječe lipa, u tom dijelu ulice posadili dvadeset kamfora.

Bonus video: