Na Zabjelu dio korisnika dobio zamjenske servise Telekoma

Jedan dio korisnika je prebačen na optiku, drugi su dobili uslugu "TV za sve" i mobilni internet, besplatno na mjesec dana
52 pregleda 8 komentar(a)
Jerevanska ulica, Foto: Savo Prelević
Jerevanska ulica, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.11.2017. 07:03h

Dio korisnika usluga "Crnogorskog telekoma“ u podgoričkom naselju Zabjelo, koji zbog kvara od 19. novembra nemaju fiksni telefon, internet i kablovsku televiziju, dobio je besplatne zamjenske servise, saopšteno je iz "Telekoma".

Jedan dio korisnika je prebačen na optiku, te sve servise mogu koristiti kao i ranije, dok su oni, koje nije bilo moguće prebaciti na optiku, dobili uslugu "TV za sve" i mobilni internet.

Iz "Telekoma“ su podsjetili da će korisnicima, zbog kvara, biti omogućeni besplatni servisi u trajanju od mjesec dana, a njihovi računi će biti umanjeni za period u kojem nijesu mogli koristiti servis.

Zbog kvara na mreži, koji je nastao 19. novembra, bez fiksnog telefona, interneta i kablovske televizije ostalo je oko 1.000 domaćinstava Zabjela.

Porodica Đurišić optužila je "Telekom" da su njihove ekipe u petak pokušale da bez inspekcije i policije “kopaju na njihovoj imovini”, što im nisu dozvolili.

Iz "Telekoma" je saopšteno da su radove na opravci kvara na telekomunikacionoj mreži u Jerevanskoj ulici, tokom proteklog petka, radili u skladu sa izdatim rješenjem.

Dodaju da su ekipe u petak 24. novembra izašle na teren, nakon što je, navode, državni organ izdao rješenje kojim se "Telekomu" nalaže da u roku od tri dana otkloni kvar u Jerevanskoj.

Iz "Telekoma" ističu da su njihovi zaposleni "bili izloženi uvredama i prijetnjama fizičkim napadom od porodice Đurišić".

"Iako ovo nije jednostavna situacija, posebno za našu ekipu sa terena koja je u petak bila izložena prijetnjama fizičkim napadom, mi ćemo se pobrinuti da je riješimo na miran način i u skladu sa Zakonom, da bi korisnicima omogućili nesmetan rad servisa", kazao je izvršni direktor "Telekoma" Nikola Ljušev, dodajući da je napravljen zapisnik i o svemu obaviještena policija.

Protesti porodice Đurišić zbog nešto više od 1.000 kvadrata u Jerevanskoj ulici, gdje je nastao kvar, traju još od kraja prošle godine. Dok porodica tvrdi da je sporna površina njihovo vlasništvo, to Glavni grad osporava navodeći da je zemljište eksproprisano.

Sumnja se da su tokom blokade prekinuli telekomunikacione kablove, a na spornoj površini je došlo i do kvara na kanalizacionoj mreži, zbog čega su se fekalije izlivale na ulicu. Nakon što su Đurišići spriječili ekipe Vodovoda da saniraju kvar Osnovni sud je donio odluku o privremenom udaljavanju porodice sa ulice.

Bonus video: