Komnenović u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima

Predsjednik Opštine Tivat će danas u Beogradu obaviti niz medijskih susreta i zajedno sa direktoricom TO Tivat prisustvovati svečanoj večeri sa medijima u organizaciji NTOCG

1407 pregleda 1 komentar(a)
Komnenović i Vučević, Foto: Opština Tivat
Komnenović i Vučević, Foto: Opština Tivat

Predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović (NP) boravi u Srbiji, gdje je u toku turistička promocija Tivta i Crne Gore.

U sklopu ovih aktivnosti on je juče posjetio gradonačelnika prijateljskog grada Novog Sada Miloša Vučevića, pa je tim povodom Gradskoj kući organizovan svečani prijem - saopšteno je iz lokalne uprave Tivta.

„Želim da prenesem bratski pozdrav iz Boke Kotorske i Tivta bratskom gradu Novom Sadu, sa kojim već duže vrijeme imamo bliske odnose. Ovdje sam sa misijom da poručim da će nova gradska administracija Tivta nastaviti tu praksu i ne samo nastaviti već i unaprijediti koliko god je to moguće, bratske bliske veze sa Srbijom, prije svega sa Novim Sadom kao gradom sa kojim Tivat odlično sarađuje. U fokusu nam je predstojeća turistička sezona i želim da pozovem naše drage Vojvođane, Novosađane da dođu u Boku.“- rekao je Komnenović podsjećajući na ublažene epidemiološke mjere i neograničavajuće uslove ulaska turista u Crnu Goru.

Gradonačelnik Vučević čestitao je Komnenoviću izbor na mjesto prvog čovjeka Tivta i poželio mu uspjeh u radu i stabilnost u obavljanju ove funkcije.

„Tivat više nije mjesto kroz koje se samo prolazilo, nego mjesto koje privlači veliki broj turista. Ja im čestitam na tome, jer ima neku svoju draž u odnosu na druge gradove. Tivat se ugnijezdio kao jedan biser Bokokotorskog zaliva.“ – kazao je Vučević.

Nakon svečanog prijema, uslijedio je radni sastanak na kome je dogovoren način uspostavljanja i formalne saradnje između Novog Sada i Tivta, a u narednom periodu može se očekivati uzvratna posjeta delegacije Novog Sada Tivtu.

Željko Komnenović posjetio je i opštinu Sremski Karlovci koja godinama unazad ima status grada pobratima sa tivatskom Opštinom. Tamo ga je srdačno dočekao predsjednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Saša Stojkečić.

Komnenović i Stojkečić
Komnenović i Stojkečićfoto: Opština Tivat

Uslijedio je obilazak čuvene karlovačke Gimnazije i drugih, prije svega prirodnih i istorijskih znamenitosti ovog grada.

Komnenović Vojvodina
foto: Opština Tivat

Predsjednik Opštine Tivat danas boravi u Beogradu gdje će obaviti niz medijskih susreta i gdje će zajedno sa direktoricom TO Tivat Danicom Banjević prisustvovati svečanoj večeri sa medijima u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Bonus video: