Miljanić na sastanku komisije za primjenu sporazuma o readmisiji između Crne Gore i S.Makedonije

Sagovornici razmijenili i iskustva i praksu iz oblasti zakonitih i nezakonitih migracija, povratka lica bez prava boravka, kao i reintegracije povratnika

2780 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MUP
Sa sastanka, Foto: MUP

Sastanak zajedničke Komisije za primjenu sporazuma o readmisiji između Crne Gore i Sjeverne Makedonije održan je juče u Skoplju.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopštili su da su, imajući u vidu da je u izvještaju Evropske komisije za Crnu Goru konstatovano da Crna Gora treba da jača regionalnu saradnju po pitanju primjene sporazuma o readmisiji, inicirali odrzavanje sastanaka zajedničkih odbora sa državama u regionu.

Crnogorsku delegaciju na sastanku u Skoplju predvodio je državni sekretar Zoran Miljanić, a makedonsku državna sekretarka Magdalena Nestorovska. Pored glavne teme, sagovornici su razmijenili iskustva i praksu iz oblasti zakonitih i nezakonitih migracija, povratka lica bez prava boravka, kao i reintegracije povratnika.

Na sastanku je, kako dodaju iz MUP-a, zaključeno da se i formalno oformi ova Komisija o čemu bi bila obaviještena Evropska komisija.

"Sastanak je održan u duhu tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa između dvije zemlje", zaključuju iz MUP-a.

Bonus video: