SNP: Dok god svjedočimo prijetnjama zbog javno izgovorene riječi, ne može se govoriti o demokratiji

"Svi će se složiti da je sličnih primjera u našoj državi previše, posebno u poslednje vrijeme, te da je došao trenutak kada se mora staviti tačka na ovakva nedjela i osigurati sloboda i bezbjednost svakog novinara u Crnoj Gori", kazali su oni

2746 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: SNP
Ilustracija, Foto: SNP

Socijalistička narodna partija Crne Gore osudila je prijetnje upućene novinarima Draganu Bursaću i Darku Šukoviću, kao i radiju "Antena M".

Iz ove partije smatraju da dok god svjedočimo ovakvim prijetnjama zbog javno izgovorene ili napisane riječi, ne može se govoriti o demokratizaciji društva i istinskoj slobodi medija i novinara u Crnoj Gori.

"Svi će se složiti da je sličnih primjera u našoj državi previše, posebno u poslednje vrijeme, te da je došao trenutak kada se mora staviti tačka na ovakva nedjela i osigurati sloboda i bezbjednost svakog novinara u Crnoj Gori", kazali su oni.

Iz ove stranke su pozvali nadležne organe da što prije procesuiraju i privedu pravdi autora pomenutih prijetnji, kako bi njegov primjer poslužio za nauk svima da će država stati iza svakog ugroženog poslednika javne riječi, bez izuzetka.

Bonus video: