Sistematizacijom do formiranja posebne jedinice u okviru UP, koja će se baviti slučajevima napada na novinare

Kao veoma bitna za dalju komunikaciju i rad na tom slučaju, ocijenjena je činjenica da će advokat njegove supruge Slavice Jovanović biti član nove Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija

6974 pregleda 1 komentar(a)
Foto: MUP Crne Gore
Foto: MUP Crne Gore

Usvajanjem novog Zakona o unutrašnjim poslovima i novom sistematizacijom formiraće se posebna jedinica u okviru Uprave policije, koja će se baviti starim, aktuelnim i novim slučajevima napada na novinare.

To su saopštili ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i v.d. direktor Uprave policije Zoran Brđanin, prilikom posjete redakciji "Dan", a povodom 17 godina od ubistva glavnog i odgovornog urednika tog lista Duška Jovanovića.

Kao veoma bitna za dalju komunikaciju i rad na tom slučaju, ocijenjena je činjenica da će advokat njegove supruge Slavice Jovanović biti član nove Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija.

Razgovarajući sa Slavicom Jovanović i izvršnim direktorom i urednikom Dana Mladenom Milutinovićem, Sekulović i Brđanin su poručili da će učiniti sve da se sazna istina.

"Teško je i nezahvalno obećati bilo šta. Ne mogu da garantujem rezultate, ali mogu da istaknem iskrenu i veliku volju da dođemo do njih. Ubistvo Duška Jovanovića je i naša međunarodna obaveza, a rad na njemu će pokazati koliko smo istinski spremni da mijenjamo stvari", poručio je Sekulović, a Brđanin je istakao značaj upornog i aktivnog rada na ovom slučaju.

Sekulović i Brđanin
foto: MUP Crne Gore

"Nema više šta da se priča, mnogo je vremena prošlo i sve znamo, sada ostaje da se radi. Ovaj slučaj je zaista aktivan, i nova jedinica koja bude formirana biće posvećena isključivo slučajevima koji se tiču novinara. Sada sam optimista i mislim da samim tim što smo danas ovdje pokazujemo da volja sa naše strane postoji", kazao je Brđanin.

Supruga ubijenog Duška Jovanovića, Slavica, kazala je da je užasava mnogo priče u političkom svijetu o ubistvu njenog supruga, ali da će ona ostati istrajna u traganju za pravom istinom.

"Moje je pravo da to očekujem i tražim. I od toga neću odustati dok sam živa. Jedino čega se plašim, još od ranije, je da to ubistvo ne postane predmet političke trgovine", istakla je ona.

Bonus video: