dio veće multinacionalne vježbe "Defender Europe 21"

Posjeta generala Đurovića Hrvatskoj povodom vježbe “Immediate Response”

Na vojnom poligonu u Slunju predstavljeno je združeno djelovanje međunarodnih snaga u borbenim uslovima, kroz pružanje vatrene i bliske vazdušne podrške

3378 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore (VCG), brigadni general Milutin Đurović, prisustvovao je Danu uvaženih gostiju na međunarodnoj vježbi "Immediate Response 21" u Hrvatskoj.

Na vojnom poligonu u Slunju predstavljeno je združeno djelovanje međunarodnih snaga u borbenim uslovima, kroz pružanje vatrene i bliske vazdušne podrške.

"Immediate Response 21" dio je veće multinacionalne vježbe "Defender Europe 21" koju predvode SAD uz učešće NATO saveznika i partnerskih zemalja, među kojima je Crna Gora.

Komandant američkih kopnenih snaga za Evropu i Afriku, general Kristofer Kavoli, koji je prisustvovao manevrima, istakao je da je u pitanju izuzetno korisna vježba.

On je naglasio da "Defender Europe 21" karakteriše transparentnost i konstantna želja da se postižu izvrsni vojnički rezultati.

Pripadnici 1. Pješadijskog bataljona VCG trenutno se nalaze u Rumuniji, kao učesnici vježbe "Saber Guardian 21", koja je dio "Defender Europe 21".