Stanivuković hoće sa Carevićem da bratimi Banja Luku i Budvu

“Republika Srpska i Crna Gora imaju jake istorijske, vjerske i kulturne veze koje su neraskidive”, naveo je Stanivuković

3142 pregleda 12 komentar(a)
Stanivuković, Foto: Screenshot/Youtube
Stanivuković, Foto: Screenshot/Youtube

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković uputio je inicijativu predsjedniku Opštine Budva Marku Careviću za potpisivanje sporazuma o bratimljenju ova dva grada.

“Ova inicijativa je dio ostvaranje vizije grada Banja Luke, kao otvorenog i prijateljskog grada koji ima partnere u regionu i cijelom svijetu. Inicijativa takodje ima za cilj jačanje i razvoj Banja Luke kroz uspostavljanje snažne kulturne, sportske, privredne i svake druge saradnje izmedju Banja Luke i Budve”, naveo je u dopisu Stanivuković.

Kako dodaje “Republika Srpska i Crna Gora imaju jake istorijske, vjerske i kulturne veze koje su neraskidive”, naveo je Stanivuković u dopisu u koji su “ Vijesti” imale uvid.

“Zbog toga je još značajnije raditi na učvršćivanju medjusobnog prijateljstva i jačanju saradnje na lokalnom nivou. Mislim da na novou naših lokalnih zajednica možemo dati značajan doprinos daljem zbližavanju i jačanju prijateljstva bratakih naroda Crne Gore i Republike Srpske”, kazao je Stanivuković i dodao:

“Saradnja Banja Luke i Budve će se razvijati u oblasti kulture, privrede, sporta i naročito turizma. Stoga se iskreno nadam da ćete ovaj poziv za bratimljenje naših gradova prihvatiti , te da ćemo u narednom periodu biti u prilici da definišemo konkretne korake naše saradnje kroz sporazum o bratimljenju”, zaključio je Stanivuković.

Bonus video: