Nrekić nije prijavio otpremninu, sve prihode svoje djece

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da dostavi u imovinskim kartonima tačne i potpune podatke, što on nije uradio.

4473 pregleda 4 komentar(a)
Nrekić, Foto: Mediabiro
Nrekić, Foto: Mediabiro

Agencija za sprecavanje korupcije utvrdila je da je bivši predsjednik Opštine Ulcinj Ljoro Nrekić prekršio Zakon o sprečavanju korupcije.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da dostavi u imovinskim kartonima tačne i potpune podatke, što on nije uradio.

U odluci se navodi da nije, između ostalog, prijavio više od 42.000 eura koje je dobio iz Elektroprivrede Crne Gore po osnovu ugovora o djeluje i otpremnine.

Takođe se navodi da nije prijavio više hiljada eura aprihoda ćerke Nikolete Nrekić, koje je primila kao članica Odbora direktora Regionalnog vodovoda, ali ni nepunih 16.000 eura od Crnogorskog elektroprensonog sistema.

U odluci se navodi da nije u kartonu prijavio da sinovi Marko i Nikola Nrekić imaju udio u privrednom društvu "Nick&Mark", kao i da Marko nije prijavio prihode od 1.432 eura.

Nrekić je kazao da je zbog kreditnih dugovanja EPCG cjelokupan iznos vraćen firmi. U odnosu na prihode ćerke, kazao je da ih je ona prijavila kao javna funkcionerka i da ne žive u istom domaćinstvu. Kada su u pitanju udio i prihodi sina, Nrekić je kazao da on ne živi sa njim u istoj zajednici.

"Nrekić je istakao da je povodom izvještaja o prihodima i imovini za period 2015-2019. godine platio prekršajne naloge, da je tokom prekršajnog postupka sudiji naveo da je došlo do greške ali da mu je ipak postupak okončan plaćanjem kazne izrečene od strane suda za prekršaje", navodi se u obrazloženju.

Agencija je ranije utvrdila da je on prekršio Zakon jer nije prijavio 1.200 eura koje je dobio od Demokratske partije socijalista 2016. godine, kada su održani parlamentarni i lokalni izbori.

Bonus video: