"oduvijek je svjedočio Hristovu istinu i promovisao ljubav..."

Joković: Sabor SPC izabrao pravog čovjeka za nasljednika trona Svetog Petra Cetinjskog

"Siguran da je na ovaj način ispunjena volja i želja vjernog naroda Crne Gore da na mjestu voljenog mitropolita Amfilohija vidi njegovog učenika"

8840 pregleda 12 komentar(a)
Joković, Foto: Filip Roganović
Joković, Foto: Filip Roganović

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković je u ime SNP i u svoje lično ime, čestitao dosadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom Joanikiju izbor za novog mitropolita crnogorsko-primorskog.

"Čestitam vladici Joanikiju izbor za mitropolita crnogorsko-primorskog, siguran da je Sabor SPC izabrao pravog čovjeka za nasljednika trona Svetog Petra Cetinjskog", istakao je Joković, saopšteno je iz SNP.

On je čestitao i novoizabranom episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju.

"Takođe, upućujem čestitke i novoizabranom episkopu budimljansko-nikšićkom Metodiju, uvjeren da će ići stopama svog prethodnika, vladike Joanikija, i da će unaprijediti ovu eparhiju", poručio je Joković.

On je dodao i da je Joanikije tokom trajanja litija nepravedno pritvaran.

"Svojim životom i djelom mitropolit Joanikije je oduvijek svjedočio Hristovu istinu i promovisao ljubav, međusobno poštovanje i toleranciju među narodima Crne Gore. To je posebno došlo do izražaja prošle godine, tokom trajanja litija za odbranu svetinja, kada je vladika nepravedno pritvaran. Ni tada naš mitropolit nije prestajao da vjeruje u istinu i pravdu i da se bori za mir u našoj zemlji. Siguran da je na ovaj način ispunjena volja i želja vjernog naroda Crne Gore da na mjestu voljenog mitropolita Amfilohija vidi njegovog učenika, još jednom vladici Joanikiju čestitam izbor za mitropolita i želim da svojim budućim radom osnaži našu Crkvu i oplemeni duše naših vjernika", piše u čestitki Jokovića.

Preporučujemo za Vas