Nikolić od utorka i zvanično rektor?

Nikolić je redovni profesor Univerziteta Crne Gore. U dva mandata biran je za dekana Pomorskog fakulteta u Kotoru
149 pregleda 3 komentar(a)
Danilo Nikolić, Foto: Univerzitet Crne Gore
Danilo Nikolić, Foto: Univerzitet Crne Gore
Ažurirano: 27.11.2017. 12:36h

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore izjasniće se u utorak tajnim glasanjem o Programu razvoja Univerziteta Crne Gore za mandatni period 2017. – 2020. godine kandidata za izbor rektora Danila Nikolića.

Program i kandidaturu Nikolića prethodno je podržao Senat Univerziteta Crne Gore i uputio Upravnom odboru na odlučivanje, saopšteno je iz rektorata.

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore donio je 17. oktobra Odluku o raspisivanju konkursa za izbor rektora Univerziteta Crne Gore.

Upravni odbor je, na sjednici održanoj 8. novembra imenovao izbornu komisiju za sprovođenje postupka izbora rektora Univerziteta Crne Gore u sastavu Gordana Paović-Jeknić, Miran Begić, Vladan Joković, Milanko Damjanović i Vasilije Ivanović.

Komisija je, u skladu sa Statutom, 21. novembra, nakon što je utvrdila da se na konkurs prijavio samo Nikolić, kao i da su ispoštovane sve propisane procedure, dostavila izvještaj Senatu.

"Senat je na sjednici održanoj 24. novembra podržao Program razvoja Univerziteta Crne Gore za mandatni period 2017. – 2020. kandidata za izbor rektora prof. dr Danila Nikolića. Time su se stekli uslovi za izjašnjavanje Upravnog odbora o kandidaturi prof. dr Danila Nikolića. Sjutrašnjoj sjednici Upravnog odbora prisustvovaće, po pozivu, dekani i direktori organizacionih jednica", saopšteno je iz Univerziteta.

Nikolić je redovni profesor Univerziteta Crne Gore. U dva mandata biran je za dekana Pomorskog fakulteta u Kotoru, dugogodišnji je član Senata Univerziteta Crne Gore i član Savjeta za visoko obrazovanje.

Od 3. oktobra je vršilac funkcije rektora Univerziteta Crne Gore.

Bonus video: