KCCG podnio prijavu protiv srodnika pacijenta: "Prijetio čupanjem grkljana"

Iz policije je saopšteno da se tužilac izjasnio da se u radnjama D.V. ne stiču elementi bića krivičnog djela

13151 pregleda 10 komentar(a)
KCCG, Foto: Luka Zeković
KCCG, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.05.2021. 14:50h

Direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović podnijela je prijavu Upravi policije protiv srodnika pacijenta, zbog kontinuiranih prijetnji osoblju bolnice, a koje su kulminirale riječima da bi zaposlenima "grkljan iščupao“.

Iz KCCG tvrde da su u toku dvonedjeljnog bolničkog liječenja predmetnog pacijenta sprovedene sve potrebne mjere - kako dijagnostičke, tako i terapijske, što je potvrdila i pomoćnica direktora za kvalitet pružanja zdravstvenih usluga dr Žanka Cerović.

"U toku prethodne sedmice, srodnici pacijenta su više puta ispoljili krajnje nekorektan odnos prema osoblju – ljekarima i sestrama Centra za kardiologiju. Kulminacija se dogodila u nedjelju, 30. maja 2021. godine kada je medicinska sestra koja je izašla do ulaza da bi članu porodice predala odjeću pacijenta i donijela čiste, doživjela brutalne verbalne uvrede. Nažalost, upravo u tom momentu pacijent je, i pored ograde kojom je bio zagrađen kako ne bi pao iz kreveta, ustao i pao na hodniku ispred bolesničke sobe", kazali su iz KCCG.

Dodaju da iako se inicijalno sumnjalo da je tom prilikom došlo do povrede kuka, skener urađen u toku poslijepodneva je pokazao da su prisutne samo hronične degenerativne promjene.

"Direktorica KCCG je zahtijevala i pokretanje disciplinskog postupka protiv nadležnih medicinskih sestara, kako bi i ovaj slučaj, u skladu sa standardima i bez ikakvog zataškavanja, u cjelosti bio razjašnjen", zaključuju iz Kliničkog centra.

UP: Tužilac se izjasnio da nema elemenata bića krivičnog djela

Iz policije je saopšteno da se tužilac izjasnio da se u radnjama D.V. ne stiču elementi bića krivičnog djela.

"Pripadnici podgoričke policije su, postupajući po prijavi direktorice Kliničkog centra Crne Gore Ljiljane Radulović u kojoj je navela da je srodnik pacijenta upućivao prijetnje osoblju Kliničkog centra, prikupili obavještenja od D.V. Policija je odmah po zaprimljenoj prijavi preduzela aktivnosti iz svoje nadležnosti. Od D.V. su prikupljena obavještenja na okolnosti navedene prijave. O svemu je obavješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama D.V. ne stiču elementi bića krivičnog djela. Službenici Centra bezbjednosti Podgorica su upozorili D.V. na ponašanje", saopšteno je iz Uprave policije.

Bonus video: