MZ Kraljske Bare: Uprkos obustavljanju radova na mHE, geodeta obavljao premjer trase cjevovoda

"Time su otvoreno prekršene mjere Ministarstva ekologije o privremenoj obustavi radova i mjera Osnovnog suda u Kolašinu. Mještani ih nijesu ometali u radnjama, ali su ih upozorili da ne mogu obavljati nikakve poslove"

5520 pregleda 3 komentar(a)
Geodeta sa izvršnim direktorom koncesionara, Foto: Mještani Kraljevske Bare
Geodeta sa izvršnim direktorom koncesionara, Foto: Mještani Kraljevske Bare

Uprkos privremenoj obustavi radova na malim hidro elektranama (mHE) Crnja, Ljubaštica i Čestogaz u Kraljskim Barama, danas je na terenu geodeta obavljao premjer trase cjevovoda, saopšteno je iz Mjesne zajednice (MZ) Kraljske Bare.

Oni su dodali da je donesena mjera Ministarstva ekologije, odnosno građevinske inspekcije, kojom su zabranjeni svi radovi u vezi sa mHE na vodotocima u Kraljskim Barama.

"Geodeta je bio sa izvršnim direktorom koncesionara, firme Dekar energy Milićem Novovićem. Premjer trase vodovoda obavljan je na imovini vlasnika, od kojih nijesu imali saglasnost. Time su otvoreno prekršene mjere Ministarstva ekologije o privremenoj obustavi radova i mjera Osnovnog suda u Kolašinu. Mještani ih nijesu ometali u radnjama, ali su ih upozorili da ne mogu obavljati nikakve poslove. Takođe, mještani su podnijeli prijavu OB Kolašin protiv pomenutih lica", saopštili su iz MZ Kraljske Bare.

Oni su kazali da u tom selu od sredine ljeta prošle godine, danonoćnim stražama i protestima, sprečavaju nastavak radova na mHE.

Bonus video: