Mladi naučili potrošačka prava

Istraživanje koje je sprovela Naša budućnost, pokazalo je da više od 50 odsto ispitanika nije bilo upoznato da u Crnoj Gori postoji Zakon o zaštiti potrošača
68 pregleda 0 komentar(a)
potrošačka prava, Foto: Svetlana Mandić
potrošačka prava, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 27.11.2017. 08:52h

Gimnazijalka iz Nikšića Jelena Popović pobjednica je takmičenja o potrošačkim pravima, koje je nevladina organizacija Naša budućnost organizovala za mlade od 15 do 19 godina. Njoj je pripala novčana nagrada u iznosu od 150 eura.

Drugo i treće mjesto osvojili su učenici Ekonomsko ugostiteljske škole - Vuk Peković i Ana Dojčinović, koji su dobili stotinu, odnosno 50 eura. Pobjednicima takmičenja nagrade je uručio Jovo Rabrenović, pomoćnik ministra ekonomije.

Radove takmičara pregledao je tročlani žiri u sastavu Olivera Lučić, Zdravko Vuksanović i Miroslav Stanišić.

“Mislim da su ljudi slabo upoznati sa pravima potrošača, pa sam htjela da vidim o čemu se tu radi i da možda i druge posavjetujem. Ranije se nijesam žalila zbog nekog svog ugroženog potrošačkog prava, ali sada kada znam na koji način to mogu da uradim i koja su moja prava, sigurno ću to uraditi ako za tim bude potrebe“, kazala je Jelena.

Predsjednica Naše budućnosti Ilinka Otašević rekla je da je takmičenje je održano u sklopu projekta Mladi o sistemu zaštite potrošača, informativno-edukativnog karaktera:

"Projekat je za cilj imao afirmaciju omladinske politike i uključivanje mladih u sve svere života, kao i da ojačamo mlade kako da primjenjuju Zakon o zaštiti potrošača. I mladi su potencijalni trgovci, a kupci su negdj e od kada prohodaju“.

Istraživanje koje je sprovela Naša budućnost, pokazalo je da više od 50 odsto ispitanika nije bilo upoznato da u Crnoj Gori postoji Zakon o zaštiti potrošača. Zbog toga su projektom, kažu, željeli da informišu građane o njihovim potrošačkim pravima i obavezama.

Bonus video: