Tomaševići možda dobiju raskrsnicu

Nakon pisanja “Vijesti” o problemu mještana naselja koje je ostalo bez priključnih puteva, reagovali iz lokalne uprave

3477 pregleda 0 komentar(a)
Tomaševići- Reagovali iz lokalne uprave, Foto: Jelena Jovanović
Tomaševići- Reagovali iz lokalne uprave, Foto: Jelena Jovanović

Postoji li mogućnost da mještani Tomaševića dobiju isključenje sa novog magistralnog puta znaće se danas nakon što revizori izađu na lice mjesta i utvrde da li je moguće mijenjati projekat kako bi on zadovoljio potrebe stanovnika tog danilogvradskog naselja.

To je zaključak sa sastanka u Opštini Danilovgrad na koji su juče pozvani predstavnici mještana, nakon serije tekstova objavljenih u “Vijestima”.

“Danas su nas pozvali na sastanak i rekli nam da će ujutro izaći na teren sa revizorom koji će utvrditi da li naše, najgušće naseljeno mjesto, može dobiti ono što smo imali i do sada - izlaz na magistralni put sa obje strane. Ne znamo da li će izmjenom projekta predvidjeti kružni tok, trokraku ili običnu raskrsnicu, ali to je ono što treba oni da utvrde, a ne mi. Mi samo tražimo da nam omoguće normalno funkcionisanje, kao do sada”, kazao je Dušan Tomašević nakon sastanka.

On, Boro Đurović i Mido Vujović u ime mještana juče su se sastali sa predsjednicom Opštine Danilovgrad Zoricom Kovačević, sekretarom Sekretaijata za komunalne, stambene poslove i saobraćaj Dejanom Vukovićem i sekretarom Sekretarijata za urbanizam Vasilijem Vaskom Otaševićem.

“Sastanak je dobro protekao. Iako smo im se obraćali, pitali su zašto im se nismo obratili, ali to je sad manje bitno. Najvažnije je da se problem riješi, a koliko su spremni da ga riješe vidjećemo sjutra, kada izađu na teren”, kazao je Đurović.

Tomašević, Đurović i Vujović ponovili su ono što je dogovoreno na zboru mještana minulog vikenda - lokalna vlast ima rok da riješi problem priključenja na magistralu, u protivnom će radikalizovati protest.

Mještani Tomaševića minulog vikenda za “Vijesti” su kazali da će im projekat novog bulevara, ukoliko se ne izmjeni, značajno otežati život.

Sadašnjim projektom, više od hiljadu mještana tog danilovgradskog naselja nakon izgradnje četiri trake trpjeće posljedice - da bi od kuće prešli na imanje i vrate se, moraće da kruže kilometrima.

Od oko tri stotine domaćinstava u tom dijelu, dobar dio njih ima imanja sa jedne, a kuće sa druge strane magistrale i prelazak od kuće do baštine, biće im nemoguć, a najveći problem će, kazali su imati djeca kojima će i odlazak u školu biti otežan, kao i povratak iz nje.

Iz Opštine Danilovgrad krajem sedmice “Vijestima” su odgovorili da je glavni projekat rekonstrukcije magistralnog puta Danilovgrad - Podgorica urađen u skladu sa važećom planskom dokumentacijom za teritoriju te dvije opštine i da dodavanje novih raskrsnica i prekidanje razdjelnog ostrva nije u skladu sa planskom dokumentacijom i izdatim urbanističko-tehničkim uslovima: “Kao ni u skladu sa saobraćajno-tehničkim uslovima, naročito u pogledu projektovane brzine i bezbjednosti saobraćaja”, piše u odgovorima.

Bonus video: