Ekolog Dželal Hodžić traži mjesto u UO Morskog dobra

"Dosadašnji odnos JP, sa malim izuzecima, bio je svjesno ili nesvjesno rušilački, uništavajući i brutalno eksploatatorki za obalu Ulcinja", rekao je Hodžić i izrazio spremnost za sučeljavanje ukoliko Vlada imenuje političke kadrove

3806 pregleda 4 komentar(a)
"Dosadašni odnos prema Ulcinju bilo rušilački, eksploatatorski...": Ulcinj, Foto: Shutterstock
"Dosadašni odnos prema Ulcinju bilo rušilački, eksploatatorski...": Ulcinj, Foto: Shutterstock

Predsjednik NVO Zeleni korak, Dželal Hodžić zatražio je od premijera Zdravka Krivokapića i podpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da ga imenuju za člana Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.

U odvojenim pismima najvišim Vladinim funkcionerima krajem prošle sedmice, Hodžić je svoju ambiciju objasnio teškom socio-ekonomskom i ambijentalno- ekološkom situacijom u Ulcinju, nudeći volonterski svoje znanje i angažovanje.

Podsjetio je da je Vlada za sličnim rješenjem posegla prilikom formiranja Nacionalnog Savjeta za borbu protiv korupcije, kada je u to tijelo imenovala eksperte iz NVO sektora

"Dosadašnji odnos JP, sa malim izuzecima, bio je svjesno ili nesvjesno rušilački, uništavajući i brutalno eksploatatorki za obalu Ulcinja, prije svega za Port Milenu, Adu Bojanu, Borovu šumu, zaleđe kupališta Špatula sa malim jezerom... Tome su doprinijeli i neki partijski "kadrovi" iz Ulcinja, čast pojedincima“, napisao je vodeći ulcinjski ekolog.

On očekuje da Krivokapić i Abazović uskoro posjete Ulcinj, obiđu obalu ali i solanu i Anamalski kraj sa Šaskim jezerom. Naveo je da je pisao i ranije ali da odgovora nije bilo.

„Ovog puta očekujem vaš odgovor i stav, kako bi pozicionirao svoje buduće aktivnosti, jer smatram da me niko, osim Svevišnjeg, ne može spriječiti da pomognem prirodi svog grada, građanima i državi, čiji je suštinski cilj da bude ekološka Država“, naveo je Hodžić.

Ukoliko Vlada odluči da u UO Morskog dobra imenuje političke kadrove, Hodžić jer spreman i na sučeljavanje.

„Pa neka pobijedi onaj ko više zna. Kao nestranačkoj ličnosti materijalni momenat– interes, kod mene nije primaran. Radim i bez naknade ukoliko je to potrebno za dobrobit prirode, prostora, građana Ulcinja i cijele obale Crne Gore“, poručio je Hodžić.

Ocijenio je da aktuelno stanje prostora Ulcinja, može usporiti zatvaranje poglavlja 27 za pristupanje EU.

Bonus video: