Počeli radovi na izgradnji biciklističke staze i trotoara prema Tuzima

Procijenjena vrijednost radova 603.533,55 eura

6826 pregleda 12 komentar(a)
Bulevar-Tuzi, Foto: PG Biro
Bulevar-Tuzi, Foto: PG Biro

Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice počela je da izvodi radove na izgradnji trotoara i biciklističkih staza na novom Bulevaru prema Tuzima, u dužini od 1.600 metara, sa obostranim trotoarom širine 1,8 metar, navodi se u saopštenju PG Biroa.

Dodaju da je procijenjena vrijednost radova 603.533,55 eura.

Podsjećaju da je Uprava za saobraćaj bila investitor radova na izgradnji Bulevara prema Tuzima koja je kako navode obuhvatala kolovoz sa pratećom komunalnom infrastrukturom dužine od 1600 metara.

"Preostali radovi koji uključuju izgradnju trotoara sa saobraćajnom signalizacijom, TK kanalizaciju, irigacioni sistem i pejzažna arhitektura tj. ozelenjavanje su obaveza Glavnog grada, odnosno Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice", kazali su iz PG Biroa.

Kako dodaju, bulevar od Podgorice prema Tuzima je moderna saobraćajnica sa četiri kolovozne trake, širokim razdjelnim ostrvom i savremenom rasvjetom, čiji su radovi u prvoj fazi izgradnje iznosili 2,2 miliona eura.

"Izgradnjom trotoara, biciklističkih staza i novih zelenih površina završiće se još jedna od veoma značajnih i vrijednih investicija u oblasti putne infrastrukture na teritoriji Podgorice", zaključuju.

Bonus video: