Ivana Šljukić izabrana za v.d. sekretara SO Nikšić

Šljukić je diplomirana pravnica koja je bila radno angažovana u Ministarstvu unutrašnjih poslova – Područna jedinica Nikšić, advokatskoj kancelariji "Šljukić" i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede

19891 pregleda 11 komentar(a)
Šljukić, Foto: Svetlana Mandić
Šljukić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 03.06.2021. 16:03h

Umjesto Zorice Pekić, koja je do sada obavljala funkciju sekretara Skupštine opštine (SO) Nikšić, na to mjesto je za vršioca dužnosti (v.d.) izabrana Ivana Šljukić, diplomirana pravnica koja je bila radno angažovana u Ministarstvu unutrašnjih poslova – Područna jedinica Nikšić, advokatskoj kancelariji "Šljukić" i Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Na tu funkciju je izabrana glasovima vladajućih koalicija, dok su protiv njenog izbora bili odbornici koalicije "Evropski tim za Nikšić", koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS).

Marko Burić, iz koalicije "Za evropski Nikšić" je u formi odborničkog pitanja zamjerio novoj vlasti zašto uoči Dana nezavisnosti, 21. maja, grad na najprometnijim lokacijama nije bio okićen državnim zastavama i pitao da li će nova gradska uprava podignutim zastavama obilježiti 13. jul, Dan državnosti Crne Gore.

"Razumjeli smo da to nije urađeno iz određenih administrativnih poteškoća, odnosno da nije bilo dovoljno vremena da se sprovede postupak malih nabavki kako bi zastave mogle biti postavljene. Vjerujemo da sada ima dovoljno i prostora i vremena da se to završi", kazao je Burić.

Na sjednici je, shodno zakonu, konstatovan prestanak funkcije dosadašnjim potpredsjednicima Opštine, Sonji Nikčević, Marku Radojeviću i Draganu Peroviću, izabran je Odbor za izbor i imenovanja, a opštinska izborna komisija je konstatovala da upražnjeno odborničko mjesto aktuelnog predsjednika Opštine Marka Kovačevića preuzme Janko Milatović, dok su Strahinju Bulajić, Veru Bulatović, Jefta Erakovića i Petra Šundića, zamijenili odbornici Ivan Zečević, Tamara Ćalasan, Rajko Perović i Miodrag Dragan Nikolić.

Bonus video: