Održana Skupština Turističke organizacije Tivat

Turistički promet u Tivtu lani pao za tri četvrtine

Direktorica TO Tivat Danica Banjević predstavila je detalje izvještaja o radu koji ukazuju na 2020. kao veoma lošu godinu za turizam u Crnoj Gori i u Tivtu.

2164 pregleda 0 komentar(a)
TO Tivat, Foto: Opština Tivat
TO Tivat, Foto: Opština Tivat

Skupština Turističke organizacije Tivat (TOT) održana je juče, a predsjedavao joj je predsjednik Opštine Tivat Željko Komnenović.

U radu redovne desete Skupštine TO učestvovalo je devet od ukupno 15 njenih članova, koji su pored ostaloga, razmatrali izvještaja o radu sa finansijskim izvještajem TOT-a za 2020. godinu i upoznali se sa izvještajem o izvršenoj reviziji finansijskih iskaza za prošlu godinu.

Verifikovani su mandati novim članovima Skupštine, predstavnicima Opštine Tivat: Aleksandru Dakoviću, Jovani Kovačević, Antu Perčinu, Ivu Mariću, Željku Jovetiću, Mladenu Ribici i Mihaeli Ivović. Verifikovani su mandati članova Skupštine, predstavnika projekata Porto Montenegro i Luštica Bay, a to su Slavica Milić i Maša Radulović.

Direktorica TO Tivat Danica Banjević predstavila je detalje izvještaja o radu koji ukazuju na 2020. kao veoma lošu godinu za turizam u Crnoj Gori i u Tivtu.

Po zvaničnim podacima u Tivtu je u 2020. ostvareno 37.516 dolazaka, što je pad od 77% u odnosu na 2019. Pad je zabilježen i kada su u pitanja namjenski prihodi -boravišna i turistička taksa, odnosno članski doprinos, i on iznosi 57,4% u odnosu na 2019.

U okviru promotivnih aktivnosti prošle godine realizovana je digitalna kampanja “Vaš odmor je u Tivtu”, a organizovan je i značajan broj studijskih posjeta medija sa važnih emitivnih tržišta. U toku je sertifikacija Tivta kao “Zelene destinacije”, a Tivat je u 2020. proglašen za jednu od top 100 održivih destinacija u svijetu.

Gradonačelnik Komnenović je članove Skupštine TOT-a upoznao sa aktivnostima lokalne uprave koje za cilj imaju promociju Tivta u regionu. On je najavio da će se raditi na stvaranju dobrog prvog utiska, prilikom dolaska turista u Tivat, sa posebnim akcentom na Aerodrom Tivat i uvođenje reda u uslugu taksi prevoza na ovoj lokaciji. Kao značajne, istakao je usvojene zdravstvene protokole, koji bi trebalo da doprinesu osjećaju sigurnosti kod turista koji borave u Tivtu i Crnoj Gori. Komnenović je najavio da će lokalna uprava preduzeti sve aktivnosti kako bi se turistička sezona odvijala neometano.

Članovi Skupštine TO Tivat uputili su sugestije o važnosti rješavanja pitanja sidrenja jahti u zalivu, ali i marketinškim aktivnostima koje bi poboljšale dostupnost informacija o usvojenim covid protokolima. Zaključeno je kako je nužno pristupiti izmjeni Statuta TO Tivat i uskladiti ga sa Zakonom o turističkim organizacijama.

Preporučujemo za Vas