Opozicija tvrdi da je našla i blokirala dva štaba DPS

Predsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić, funkcioner Demokrata Mišo Pejović i SDP-a Mirko Stanić su podnijeli prijavu tužiocu, a policija se trenutno nalazi ispred objekta i odbija da izvrši inspekciju dok tužilac ne izda nalog
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.11.2017. 16:08h

Osnovni tužilac došao je u prostorije Oboda (Genex) gdje iz opozicije tvrde da su locirali, a potom i blokirali jedan od glavnih štabova Demokratske partije socijalista na Cetinju, u kome se kako tvrde u Građanskom pokretu URA, dijeli novac i kupuju glasovi. Oni su naveli da se u štabu nalazi više desetina ljudi.

Iz URA su "Vijestima" kazali da je tužilac došao skoro dva sata od kada su prijavili sumnje. Prema njihovim tvrdnjama aktivisti DPS u kesama iznose materijal u kojem su, sumnjaju, birački spiskovi.

Ispred Obod Genexa su kandidat za odbornika i poslanik URA Neđeljko Rudović, poslanik Demokrata Danilo Šaranović i građani.

"U trenutku kada su se pojavili poslanici i funkcioneri svih značajnijih opozicionih partija, vozilo marke Reno Senik, registarskih oznaka sa četiri muškarca naglo se udaljio sa te lokacije. U tom trenutku su poslanici opozicije zatražili od pripadnika policije da zaustave navedeni automobil i izvrše kontrolu vozila, a u toku te kontrole vozilo je naglo krenulo i brzo se odaljilo sa prostora zgrade Oboda (Genex)", navode iz URA.

JWPlayer video mesto

Iz URA preciziraju da je u jednom trenutku 30-ak opozicionih aktivista i funkcionera stiglo ispred štaba, kada su vidjeli četiri osobe koje su sa torbama ušle u "reno", a da su sa sobom nosili torbe, i udaljili se velikom brzinom, a da policija nije probala da ih zaustavi. Opoziconi aktivisti navode da sumnjaju i da su bili naoružani.

Zatim je predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović prošao sa druge strane zgrade Oboda, gdje je došlo do guranja sa ljudima koji su se zatvorili u zgradi Oboda.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić, funkcioner Demokrata Mišo Pejović i SDP-a Mirko Stanić su podnijeli prijavu tužiocu, a policija se trenutno nalazi ispred objekta i odbija da izvrši inspekciju dok tužilac ne izda nalog.

Ispred zgrade su trenutno i opozicioni funkcioneri iz URA koji su praktično blokirali ulaz u zgradu, a zatražili od policije da blokira sporedne ulaze što nije urađeno.

Predstavnici GP URA se nalaze i ispred ugostiteljskog objekta “Klub Veterani”, u kome, kako tvrde, Demokratska partija socijalista (DPS) dijeli novac i kupuje lične karte. "Funkcioneri našeg pokreta i brojni građani se nalaze ispred navedene lokacije i onemogućavaju kupovinu ljudskih duša", navode iz URA.

Galerija

Bonus video: