VIDEO Vakcinacija u autobusu u Podgorici

"Na Trgu će se vakcinacija vršiti i sjutra, u periodu od 8 do 20 časova, te pozivam građane koji se nisu vakcinisali da dođu, kako bismo što prije završili sa epidemijom", kazala je Šahmanović

16068 pregleda 123 reakcija 3 komentar(a)
Vakcinalni punkt na Trgu nezavisnosti, Foto: Miljana Kljajić
Vakcinalni punkt na Trgu nezavisnosti, Foto: Miljana Kljajić

Na Trgu nezavisnosti u Podgorici danas se vršila vakcinacija građana u vakcinalnom autobusu.

Dostupne vakcine su AstraZeneka i Sinofarm, a odziv građana je bio, kako kaže ljekar Amina Šahmanović koja vrši imunizaciju, solidan, te su danas izvršili imunizaciju oko 50 ljudi.

"Na Trgu će se vakcinacija vršiti i sjutra, u periodu od 8 do 20 časova, te pozivam građane koji se nisu vakcinisali da dođu, kako bismo što prije završili sa epidemijom", kazala je Šahmanović.

Ona je pojasnila da su građani u posljednje vrijeme najviše zainteresovani za vakcinu Fajzer, ali da se ona daje jedino u Univerzitetskom centru i da se građani tamo mogu informisati kojim danima se mogu njome vakcinisati.

Šahmanović je istakla da oni koji su primarni na listi za primanje te vakcine i kojima je dostupna su uglavnom ranjive kategorije, ljudi sa teškim hroničnim oboljenjima.

Vakcinalni autobus
foto: Miljana Kljajić

"Preporučujem svima da ne čekaju Fajzer, već da se vakcinišu bilo kojom vakcinom jer je i bilo koja bolja nego nijedna", kazala je ona.

Vakcinalni autobus
foto: Miljana Kljajić

Smatra da je zainteresovanost građana za vakcinacijom velika, a kako kaže, vakcinalni punkt im je interesantan, te s obzirom na to da je veliki broj njih već vakcinisan, uglavnom priđu da pitaju kako im prolazi taj dan i kakav je odziv.

Bonus video: