MFSS: Ispitaćemo rad Dječjeg doma "Mladost" i svih ustanova u sistemu socijalne i dječje zaštite

Iz MFSS je saopšteno da su njihovi predstavnici posjetili Dječji dom "Mladost" u Bijeloj, jedinu ustanovu u Crnoj Gori koja se bavi zbrinjavanjem djece lišene roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometen porodičnim prilikama

8499 pregleda 4 komentar(a)
Dječji dom "Mladost" u Bijeloj, Foto: Slavica Kosić
Dječji dom "Mladost" u Bijeloj, Foto: Slavica Kosić

Ispitaćemo rad Dječjeg doma "Mladost" u Bijeloj i svih drugih ustanova u sistemu socijalne i dječje zaštite kako bi se osigurala bezbjednost i dobrobit djece i drugih korisnika usluga koje ustanove pružaju, poručili su iz Ministarstva finansija i socijalnog staranja (MFSS).

Iz MFSS je saopšteno da su njihovi predstavnici posjetili Dječji dom "Mladost" u Bijeloj, jedinu ustanovu u Crnoj Gori koja se bavi zbrinjavanjem djece lišene roditeljskog staranja i djece čiji je razvoj ometen porodičnim prilikama.

"Tokom posjete konstatovano je da je zajednički cilj MFSS i zaposlenih u toj ustanovi, da se obezbijede sve pretpostavke da djeca smještena u domu, rastu i razvijaju se u skladu sa svim važećim propisima i konvencijama, najboljom praksom iz ove oblasti i što boljim uslovima", piše u saopštenju MFSS na čijem čelu je Milojko Spajić.

Koordinatorka Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu, Marija Stajović kazala je da je zbog velikog značaja koji ta ustanova ima u sistemu socijalne i dječje zaštite, ali i cjelokupnom društvu, njeno dobro funkcionisanje posebno važno.

"U cilju poboljšanja uslova života i rada djece i obezbjeđivanja kvalitetnijeg životnog standarda preduzećemo sve mjere i aktivnosti kako bi ova ustanova bila najbolji primjer kako država brine o djeci, koja su bez roditeljskog staranja", istakla je Stajović.

Iz MFSS su poručili da će "nastaviti da kontinuirano sprovodi obuke stručnog kadra, imajući u vidu da su stručni radnici posebno važni za ovu vrstu usluge koju dom pruža".

Bonus video: