Protest otkazan, sad podržavaju štrajk advokata

Oni su optužili Vladu da ih je izmanipulisala uz pomoć "njihovih medija" i da su "pogrešno digli hajku protiv advokata" navodeći da su advokati 24. maja stupili u štrajk, objašnjavaju da i oni moraju razumjeti da su "obavezni da poštuju odluku"

8054 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Protest ispred Advokatske komore najavljen za sjutra otkazan je, a članovi neformalne grupe Za pravo, čast i slobodu Crne Gore (ZPČSCG) samo nakon par sati odlučili su da podrže štrajk advokata.

Oni su optužili Vladu da ih je izmanipulisala uz pomoć "njihovih medija" i da su "pogrešno digli hajku protiv advokata" navodeći da su advokati 24. maja stupili u štrajk, objašnjavaju da i oni moraju razumjeti da su "obavezni da poštuju odluku".

"U suprotnom su disciplinski odgovorni i bili bi isključeni iz komore i ostali bez posla. Vlada namjerno koristi ovu situaciju i stvara sliku da su oni krivi, a u suštini je kriva država koja je dovela advokate u takav položaj ne želeci da razgovara sa istima o problemu sa kojim su se suočili. Dakle, kada se desilo ubistvo, Vlada je morala da procjeni situaciju i sjedne odmah za sto sa predstavnicima Komore i riješi problem da ne bi ubice šetale slobodno po državi", piše u objavi te neformalne grupe.

Oni su optužili Ministarstvo finansija da je napravilo haos u državi - "podmetačinom i spinovanjem krivice, kako bi pravili pritisak prema advokatima".

Bonus video: