Aco Đukanović bi da gradi vile na Spasu

Banka koju kontroliše Aco Đukanović, brat lidera DPS-a Mila Đukanovića, na brdu posjeduje 5.596 kvadrata, koje je prije nekoliko godina preuzela u vlasništvo nakon što građevinska kompanija koja je započela gradnju na toj lokaciji nije vratila milionski kredit
325 pregleda 9 komentar(a)
brdo Spas, Foto: Vuk Lajović
brdo Spas, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 25.11.2017. 17:26h

Opština Budva izdala je urbanističko-tehničke uslove Prvoj banci za gradnju manjeg stambenog kompleksa na Komoševini, na brdu Spas, iznad Budve.

Na mjestu gdje već postoje ugrubo izgrađeni pojedini objekti, predviđena je stambena gradnja, uglavnom vila sa prizemljem i dva sprata.

Od dijela predmetne, formirane su tri urbanističke parcele, na kojima će moći da se izgradi po 945 metara kvadratnih.

Na preostalih više od 3.000 kvadrata, planirane su zelene površine i saobraćajnica.

Banka koju kontroliše Aco Đukanović, brat lidera DPS-a Mila Đukanovića, na brdu posjeduje 5.596 kvadrata, koje je prije nekoliko godina preuzela u vlasništvo nakon što građevinska kompanija koja je započela gradnju na toj lokaciji nije vratila milionski kredit.

Banka od tada na svom sajtu oglašava prodaju zemlje, uprkos zaključenim kupoprodajnim ugovorima koje je još krajem decembra 2013. zaključila sa podgoričkom građevinskom kompanijom “14. septmbar“, biznismema Mehmeda Meše Kolarevića, bivšeg zeta Đukanovića.

Kolerevićeva firma, kako se navodu u katastarskoj evidenicji Uprave za nekretnine, početkom avgusta prošle godine zaključila je aneks ugovora o kupoprodaji, ali je zemljišni kompleks i dalje ostao uknjižen na Prvu banku.

“Zemljište je na udaljenosti od oko 300 metara vazdušne linije od mora. Sa lokacije se pruža odličan pogled i prema moru i prema Budvi. Lokacija na kojoj se nalazi predmetno zemljište je komunalno opremljena, sa obezbijeđenim prilazom i prostorima za parkiranje. Na dijelu lokacije prije nekoliko godina je otpočeta izradnja objekta. Do tada su izvedeni dijelom grubi građevinski radovi“, navodi se na sajtu Prve banke.

Kolarevićeva firma u protekloj deceniji izgradila je veći broj stambenih objekata na podruju Budve i Petrovca.

Pva banka oglasila je prodaju još šest zemljišnih parcela, od brda Košljun, Miločerskog parka, do Titeksovog odmarališta u Bečićima i atraktivnog kompleksa u Petrovcu.

Bonus video: