Ministarstvo: Neistinite su tvrdnje da prosvetari nisu uvaženi i da smo odbijali da razgovaramo sa njima

"Posljednji ovakav sastanak, održan na zahtjev Sindikata, organizovan je u četvrtak 3. juna, 2021. godine, a u ime Sindikata prisustvovali su gospodin Savović i gospođa Stanka Vukčević, dok su, ispred Ministarstva, tačnije ispred nadležnih Direktorata, sastanku prisustvovale Marija Lalatović i Slavica Ilinčić", saopšteno je iz ovog resora

7172 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Bratić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Bratić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Tvrdnje koje povremeno stižu sa različitih adresa, da prosvjetari od strane našeg resora nisu uvaženi, da im nije odgovoreno na pozive ili da smo, kako navode, u više navrata odbijali da ih primimo radi razgovora i zajedničkog prevazilaženja izvjesnih problema su netačne, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete nauke kulture i sporta.

U prilog tome idu, kako navode, niz sastanaka koje su predstavnici Ministarstva održali sa predsjednikom Gradskog odbora Sindikata prosvjete i članom Glavnog odbora Sindikata prosvjete, Slobodanom Savovićem.

"Posljednji ovakav sastanak, održan na zahtjev Sindikata, organizovan je u četvrtak 3. juna, 2021. godine, a u ime Sindikata prisustvovali su gospodin Savović i gospođa Stanka Vukčević, dok su, ispred Ministarstva, tačnije ispred nadležnih Direktorata, sastanku prisustvovale Marija Lalatović i Slavica Ilinčić", saopšteno je iz ovog resora.

Na sastancima su, pojašnjavaju oni, razmatrane brojne teme od značaja za crnogorske prosvjetare te i da je Ministarstvo pokazalo razumijevanje za potrebe Sindikata i prosvjetnih radnika.

Istakli su da su otvoreni za razgovor, da cijene ulogu prosvjetnih radnika u društvu, da vrednuju i razumiju značaj saradnje, poštuju Sindikat prosvjete, ali i da preduzimaju sve potrebne korake, u skladu sa okolnostima i mogućnostima kako bi njihove potrebe uvažili i pomogli im u prevazilaženju poteškoća sa kojima se susreću.

"U tom smislu, u najmanju ruku, smatramo začuđujućim istupe ovih adresa koje, očigledno, nemaju za cilj rješavanje problema već njihovo potenciranje", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Bonus video: