Djevojčica spasila porodicu od vatre

U požaru uništen dio porodične kuće Pešić u Bijelom Polju, povrijeđenih nije bilo

9077 pregleda 10 komentar(a)
Kuća Pešića nakon požara, Foto: Jadranka Ćetković
Kuća Pešića nakon požara, Foto: Jadranka Ćetković

Dio drugog sprata porodične kuće Pešić u Bijelom Polju uništen je u požaru, koji je, kako kažu članovi tog domaćinstva, najvjerovatnije izbio zbog telefona koji se nalazio na punjenju.

Povrijeđenih nije bilo.

“Zbog telefona koji je bio priključen na punjač i koji je eksplodirao u dnevnom boravku u porodičnoj kući Igora Pešića u Nikoljcu u Bijelom Polju, u subotu oko 5 sati, potpuno je uništen dio drugog sprata”, kazala je za Vijesti Jelena Pešić.

Brzom intervencijom službenika Službe zaštite i spasavanja spriječeno je širenje vatre na preostali dio kuće.

Komandir Službe Milonja Rakonjac kazao je da “pretpostavlja da je uzrok požara telefon koji se nalazio na punjaču, na ugaonoj garnituri u dnevnom boravku”.

“Na licu mjesta smo se uvjerili da se vatra širila iz pravca mjesta gdje se nalazio telefon. Na sreću brzo smo reagovali, te je spašen dio tog sprata i prizemlje. Hodnici su bili obloženi drvenom lamperijom, ali smo spriječili dalje širenje vatre”, kazao je Rakonjac.

Iz Uprave policije nisu odgovorili na pitanja Vijesti o tom slučaju.

Jelena Pešić ispričala je da se u kući nalazilo njih četvoro, a da su eksplozije i pucanje stakla probudili dvanestogodišnju kćerku V.P. koja je spavala u susjednoj sobi.

“Na istom spratu se nalazila moja svekrva, dok smo ja i devetogodišnji sin bili u prizemlju. Ništa nismo čuli. Djeca su pretrpjela stres, na sreću nije bilo težih posljedica. U pitanju je noviji model telefona, star oko godinu”, kazala je Jelena.

Ona je ispričala da je to velika opomena svima da paze u koje vrijeme i kako pune svoje telefone, a naročito djeci kojima je telefon najčešće pored glave, dok spavaju.

Svi koji žele da pomognu obnovu kuće porodice Pešić mogu to da učine uplatom novca na broj žiro-računa u Hipotekarnoj banci: 520-032000007324497.

Bonus video: