Preminuo Stevan Labudović

Ostaće upamćen po tome što je dugo bio u pratnji Josipa Broza Tita kao snimatelj i lični fotograf, a među velikane filmske umjetnosti uvrstio ga je njegov filmski i revolucionarni rad tokom Alžirske revolucije gdje je boravio tri i po godine i napravi mnoštvo reportaža i fotografija koje su obišle čitav svijet
158 pregleda 2 komentar(a)
Stevan Labudović, Foto: Tufik Softić
Stevan Labudović, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 25.11.2017. 14:54h

U Beogradu je u 93. godini preminuo proslavljeni filmski snimatelj i fotograf, Beranac Stevan Labudović.

Ostaće upamćen po tome što je dugo bio u pratnji Josipa Broza Tita kao snimatelj i lični fotograf, a među velikane filmske umjetnosti uvrstio ga je njegov filmski i revolucionarni rad tokom Alžirske revolucije gdje je boravio tri i po godine i napravi mnoštvo reportaža i fotografija koje su obišle čitav svijet.

Bio je kum sa predsjednikom Alžirske republike Huari Bumedijenom i prijatelj sa njegovim nasljednikom Šadlijem Bendžedidom.

Ambasada Alžira u Beogradu preuzela je kompletnu brigu od trenutka kada je Stevan Labudović, u septembru, u dubokoj starosti doživio moždani udar.

Alžirska ambasada takođe organizuje protokol oko sahrane čiji će datum biti naknadno objavljen.

Beranac Stevan Labudović dobitnik je najveće opštinske nagrade u Beranama "21. jul" koja mu je dodijeljena prije dvije godine. Tada je posljednji put boravio u svom rodnom gradu gdje ima najbliskiju rodbinu.

Bonus video: