humanitarna pomoć

CKCG: Crnogorska porodica iz Berlina ponovo uz socijalno ugrožene građane Crne Gore

Iz Crvenog krsta su kazali da duguju veliku zahvalnost porodici koja "kontinuirano pomaže i ne zaboravlja svoje sunarodnike u Crnoj Gori"

3253 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Crveni krst
Foto: Crveni krst

Crveni krst Crne Gore (CKCG) ove sedmice će, posredstvom svojih opštinskih organizacija, podijeliti humanitarnu pomoć u vidu hrane i higijenskih sredstava socijalno ugroženim porodicama.

U pitanju je donacija jedne crnogorske porodice iz Berlina koja, kako navode iz CKCG, za širu javnost želi ostati anonimna, do sada je učestvovala u brojnim humanitarnim projektima.

"Između ostalog u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore, porodica je iz više puta, pomagala ugroženim stanovnicima naše, ali i susjednih zemalja. Ove sedmice, uz podršku pomenute porodice, Crveni krst Crne Gore je dobio veoma značajnu donaciju, koju čine humanitarni paketi, a koji se biti podijeljeni najugroženijim porodicama u Crnoj Gori. Porodica je fokusirana na pružanje pomoći i podrške onim građanima koji su ugroženi usljed nepovoljne ekonomske situacije i pandemijske krize. Glavni cilj i konstantna djelovanja ovih filantropa, jeste upravo humanitarna podrška najugroženijima, kojih je iz dana u dan sve više, naročito kao posljedica pandemije", navode iz CKCG.

Iz te organizacije su kazali da duguju veliku zahvalnost pomenutoj porodici koja "kontinuirano pomaže i ne zaboravlja svoje sunarodnike u Crnoj Gori".

"Posebno želimo naglasiti značaj stalne podrške našeg iseljenog stanovništva u dijaspori, kao i doprinos privrednih subjekata u zemlji, koji je neophodan našoj organizaciji kako bismo mogli adekvatno da odgovorimo na potrebe najugroženijih korisnika. Stoga, nadamo se da će ovaj primjer podstaći mnoge buduće donatore da zajednički unaprijedimo kvalitet života građana Crne Gore, koji se nalaze u stanju potrebe", zaključuju iz CKCG.

Preporučujemo za Vas