"Abazoviću, nismo mi divljaci kakvim nas predstavlja Đukanović"

"Naši roditelji su ostavili srce i dušu da Svetac zasija u punom sjaju”

12150 pregleda 302 reakcija 44 komentar(a)
Sveti Stefan, Foto: Biljana Matijašević
Sveti Stefan, Foto: Biljana Matijašević

Predsjednik Mjesne zajednice “ Sveti Stefan” Vladislav Mitrović uputio je dopis potpredsjedniku Vlade Dritanu Abazoviću zatraživši da se sastane sa predstavnicima ove MZ kako bi mu predočili probleme sa kojima se suočavaju mještani zbog načina upravljanja hotelskim kompleksom.

“Obraćam Vam se ispred MZ Sveti Stefan,koja je formirana Decembra 2019. nakon pauze od 13 godina. Kao što Vam je i poznato,Sveti Stefan je najdragocjeniji biser naše obale a i šire. Davne 1960.,to ribarsko naselje zvanično je postalo grad-hotel, luksuzno ljetovalište koje je godinama gostilo najveće svjetske džet-set zvijezde. Takođe, četiri godine nakon otvaranja, tačnije 1964. počinje ispisivanje novije istorije Svetog Stefana, nakon što ga je poznati njujorški "Life magazin" uvrstio među 10 najluksuznijih hotela na svijetu. Samo par godina kasnije, tačnije 1972.godine dobija najveće međunarodno priznato turističko priznanje "Zlatnu jabuku". Vodeći se poslovnim uspjesima grad-hotela, izgradili smo prvi hotel A kategorije na našoj obali -Maestral. U tom okviru poslovali su grad-hotel, Maestral i stari Miločer. Naši roditelji su ostavili srce i dušu da Svetac zasija u punom sjaju”, naveo je Mitrović u dopisu.

Kako ističe danas se nostalgijom sjećaju toga.

“Današnjica je sasvim drugačija i veoma surova i za Sveca i za nas mještane. Današnjicu ispisuje bivša Vlada Crne Gore, koja je cjeli kompleks sa hotelima Miločer i Kraljičina plaža 2007.godine izdala u dugoročni zakup. Pored otetog i zarobljenog mjesta, pored štetnih ugovora i anex ugovora, pored sumnjivih investitora protiv kojih se vode ozbiljni sudski procesi za pranje novca, pored toga što nam je svaka stopa gdje stanemo mapirana gdje smijemo a gdje nesmijemo ugazit, pored toga što nam djeca nisu nikad do skoro vidjela Kraljičinu plažu itd, oni dobijaju saglasnost da grade stanove i vile za prodaju u srce Miločerskog parka. Gospodine Abazoviću, nismo mi "divljaci" kako nas predsjednik države naziva, već ljudi koji ne žele bit "stranci u svom domu", niti smo protiv investitora koji će sarađivati sa mještanima, radit za dobrobit društva i zajendice. Sveti Stefan je uvjek bio grad otvorenih vrata i mi želimo da to tako i ostane.Miločerski park nije rupa, nit smije bit tuđa teritorija. Mi želimo da Sveti Stefan radi kao i zaposleni u njemu i mi smo uvjek dio riješenja, ali treba da se zna da su te hotele i kuće na samom ostrvu gradili naši roditelji i time napravili neraskidivu vezu između mještana i hotela, (danas na žalost na prstima jedne ruke možete izbrojati koliko mještana u ovim hotelima radi). S toga Vas molimo da se uključite u ovaj problem a rukovodstvo MZ Sveti Stefan primite na razgovor kako bismo zajednički pristupili riješavanju svega ovoga”, zaključio je Mitrović.

Bonus video: